Gonzalo Higuain potpisao za talijanski Juventus

Foto: fah

Sky Sport Italia objavio je vijest da je argentinski napadač Gonzalo Higuain napustio redove Napolija i potpisao ugovor za talijanskog prvaka Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani tvrde kako će Higuain preseliti u redove ‘Stare dame’ za čak 94,7 milijuna eura odštete, a njegova plaća u Torinu do lipnja 2020. bit će 7,5 milijuna eura po sezoni. Juventus se obvezao spomenuti iznos isplatiti u dvije rate.

Higuain je navodno liječnički pregled obavio u madridskoj klinici La Moraleja, a već je izabrao i stan u Torinu.

Ukoliko se ova vijest pokaže točno Higuain bi postao drugi najskuplji nogometaš u povijesti. Više od njega koštao je tek Velšanin Gareth Bale za kojeg je Real Madrid prije tri godine platio Tottenhamu 100 milijuna eura. Higuain je iza sebe ostavio transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda u Real koji je bio vrijedan 94 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazak u Juventus sjajnog argentinskog napadača, koji je prošle sezone u 42 nastupa zabio 38 golova, otvara pitanje budućnosti Marija Mandžukića. Vrlo lako bi se moglo dogoditi da ‘Manđo’ ponovo digne ‘sidro’ i treću sezonu uzastopce promijeni klub. Hrvatski napadač je u Juventus stigao u lipnju 2015. godine iz Atletico Madrida čiji je dres nosio jednu sezonu. Prije toga dvije godine je igrao za Bayern, a dvije za Wolfsburg.

Juventus je ovoga ljeta već angažirao pet igrača. Iz Rome je stigao Miralem Pjanić, iz zagrebačkog Dinama Marko Pjaca, iz Marseillea Mario Lemina, iz Barcelona Dani Alves, a iz Bayerna Medhi Benatia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.