Google doodle posvećen Hrvatskoj i Francuskoj: Prikaz naroda koji se veseli

Foto: snimka zaslona

Google je svoj današnji doodle posvetio finalu Svjetskog prvenstva, ovaj put Hrvatskoj i Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski dio doodlea je djelo lustratora Vedrana Klemensa.

“Prije otprilike dva mjeseca pozvali su me na suradnju s Googleova odjela koji se bavi doodleovima. Njihov je projekt bio da po jedan dizajner iz svake od trideset i dvije zemlje koliko ih sudjeluje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Moskvi oblikuje po jedan doodle koji će se izmjenjivati preko ovog internetskog pretraživača, sve do kraja prvenstva”, govori za Jutarnji ilustrator Vedran Klemens čiji doodle posvećen nogometnom prvenstvu možete svakodnevno vidjeti na Googleu.

Foro: Snimka zaslona

Na njegovom novom radu vezanom uz prvenstvo u Moskvi i djevojke igraju nogomet, jedan od nogometaša “izlazi” iz pulske Arene, a na golu je mornar sa smiješnim brkovima, i taj mornar dok čeka loptu istosobno toča noge u vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su odjeveni osim mornara, u dresove hrvatske reprezentacije s crveno-bijelim kockicama: “To da i žene igraju nogomet bila je njihova sugestija, koju sam ja rado prihvatio. Ja sam želio pokazati i narod koji se zna veseliti. I inače uvijek nastojim da moje ilustracije budu vedre i sa puno smisla za humor”, objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.