Gordijski čvor u hrvatskom nogometu neće se prekinuti odlaskom Zdravka Mamića

Foto: fah

Jutarnji list baš za vikend donio je dirljivu priču o Zdravku Mamiću, savjetniku Dinama, kojeg neki i dalje smatraju, tko zna zašto, šefom. Prava idilična priča izašla je baš u vrijeme kada je BBB Fan Club, koji je inače blizak Mamiću, pozvao na ujedinjenje “svih frakcija i svih grupacija BBB-a”, njih stotinjak trebalo bi se ujediniti s onih nekoliko tisuća koji uporno odbijaju ponuđeno “blagostanje” i ujedinjenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je pobjedom u Skopju krenuo u novu europsku sezonu, očekujući istovremeno zgoditak na lutriji i odlazak Marka Pjace u torinski Juventus, što bi se trebalo dogoditi samo što nije, odnosno, onog trenutka kad Stara dama pristane isplatiti u gotovini sve ono što bi s godinama platila na rate. Ukratko, Pjaca je bivši igrač Dinama, iako službeno to nije potvrđeno. Drugim riječima, i na kraju, najvrijedniji biser Dinamove svlačionice izgubljen je za klub u kojem je stekao nogometno ime i dogurao do reprezentacije. I on je, kao i Alen Halilović, prema vlastitom riječima prerastao Dinamo i Hrvatsku nogometnu ligu, u kojoj ima svega, osim, nažalost, najvažnijeg – gledatelja i neizvjesnosti.

Razlog je to više za Mamićev volej u Jutarnjem. Naime, u neka druga vremena, ne tako davno, gazda Jutarnjeg lista bio je medijski tajkun Ninoslav Pavić, tada Jutarnji nije imao previše razloga vedrim bojama crtati podij kojim ide najmoćniji čovjek hrvatskoga nogometa. Da ne ponavljamo sada razloge zašto je tome tako, u međuvremenu su se okolnosti promijenile i Mamić je krenuo u studio za uljepšavanje. Šminkeri su se pošteno potrudili.

Tako je Zdravko Mamić otkrio za Jutarnji da njegov omiljeni studio za uljepšavanje u ponudi ima i zanimljiv tretman estetskog prikrivanja ćelavosti. Kad je Mamić otkrio o čemu se radi vrlo brzo je i sam poželio isprobati Skalp – mikropigmentaciju kose. Dok BBB traže izbore, Mamić odlazi u studio za uljepšavanje. Teško da će, ukoliko i tretman uspije, biti ljepši u očima većeg dijela BBB-a. Da Mamić ipak ništa ne prepušta slučaju pokazuje činjenica da se prepustio u ruke vizažistice Valentine Petrović, koja se za vizažisticu educirala u Milanu. Hrvatski nogomet pamti Milano iz neke sasvim drugačije i ne baš idilične perspektive. Naime, u Milanu je svojedobno igrala hrvatska nogometna reprezentacija, predvođena Nikom Kovačem, protiv Italije Vatreni su odigrali odličnu utakmicu, remizirali, a nered su izazvali oni kojima Zdravko Mamić i nije tako lijep i koji vjerojatno ni nakon tretmana u studiju neće promijeniti mišljenje, iako se Valentina već 15 godina bavi make up-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordijski čvor u hrvatskom nogometu, neće se, iako se neki zavaravaju, prekinuti eventualnim odlaskom Zdravka Mamića, problemi su puno dublji, problem je u sustavu, a ne u Mamiću kao jednom dijelu tog sustava. Problem je u sustavu vrijednosti. Naime, sve dok ima onih koji su spremni ići i na reprezentaciju pod krinkom borbe protiv Mamića i onih koji te napade na Vatrene podržavaju, relativiziraju, Zdravko Mamić je siguran na poziciji suverena hrvatskog nogometa.

Korektnosti radi treba postaviti pitanje o kojem se također govori, što ako je Zdravko Mamić u pravu kada tvrdi da iza napada na hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne stoje “borci za poštenje u hrvatskom nogometu” već oni koji našu reprezentaciju ne mogu vidjeti ni na sličicama u dječjim albumima? Rehablitira li to, ako ga ima od čega rehabilitirati, Zdravka Mamića? Neki bi rekli da se bivša, Milanovićeva, vlast ponašala jurišnički, oni, naime, nisu htjeli “isušiti močvaru”, ako je uopće ima, u hrvatskom nogometu, oni su htjeli biti glavne ribe u “močvari.” Drugim riječima, puno su toga preuzeli, HNS još nisu uspjeli, a u HNS-u ima novaca. I od Europskog prvenstva ponešto se zaradilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.