Gorgon najavio veliki derbi na Rujevici protiv Hajduka: ”Svi samo čekamo utakmicu, šanse su podjednake”

Foto: fah

Sutra je na Rujevici na rasporedu veliki derbi hrvatskog nogometa između Rijeke i Hajduka. Iako je prema svemu sudeći bitka za naslov odavno odlučena s obzirom da je Dinamo u velikoj prednosti susret Rijeke i Hajduka nije bez značaja, naprotiv. Naime, Rijeka u ovom trenutku za drugoplasiranim Hajdukom zaostaje jedan bod, a drugo mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi na Rujevici najavio je nogometaš Rijeke, Alexander Gorgon, koji je svjestan koliko utakmica protiv Hajduka znači navijačima Rijeke. Ulog nije mali…

”Mislim da sam ih odigrao dovoljno da znamo koliko derbi znači našim navijačima, klubu, ali i cijelom gradu. Sjećam se utakmica koje smo odigrali pred praznim tribinama, što nije bio najbolji ugođaj, ali neće se zaboraviti ni posljednji derbi u kojem smo slavili 4-1. Mislim da smo imali, osobito ja u ove četiri sezone, više dobrog nego lošeg iskustva”, kazao je Gorgon te je dodao:

”Na sve najave koje prethode utakmici, mi igrači odgovor dajemo na terenu. Imamo veliki motiv i znamo što nas čeka. Želimo nastaviti prenositi na teren ono što rad preko tjedna i mislim da se vidi razlika u odnosu na 10 i 11 mjesec. Sada moramo naći prvi balans između emocija i mirnoće. U svakoj sekundi susreta moramo biti oprezni, pažljivi, jer mali detalji mogu odlučiti rezultat, ali mogu reći da svi samo čekamo utakmicu da izbacimo sve od sebe”, rekao je Gorgon, koji će biti potpuno spreman za veliki derbi na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred punim stadionom do tri boda…

”Imamo i mi igrače koji mogu individualno napraviti razliku. Naravno da moramo obratiti pažnju na njihove ofenzivce, ali i oni. Obrana u oba smjera igrat će se punom snagom, ali siguran sam da nas čeka lijepa utakmica u kojoj možemo pokazati sve što imamo u sebi i uzeti tri boda. Vjerujem da će biti pun stadion i da će sve ove najave i pripreme uroditi plodom i da će to biti prava utakmica, pravi derbi u kojem su šanse uvijek podjednake, ali igramo doma i idemo po sva tri boda”, poručio je Gorgon.

Kapetan Rijeke smatra da njegovi suigrači neće imati problema s motivacijom…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Možda čudno zvuči, ali ovo su najlakše utakmice za pripremu. Za nas je igrače lakše ući u utakmice koje prati dodatni naboj. Ne treba ti nitko ništa govoriti, nisu potrebni motivacijski govori i nema potreba podsjećanja na profesionalnost. Znaš što te čeka, znaš što žele gledatelji, fokusiran si i želiš napraviti najbolje. Znamo kako ljestvica izgleda i premda ovo nije utakmica koja će odlučiti konačan poredak sezone, sigurno je da u njoj možemo napraviti veliki korak prema tom drugom mjestu koje smo zacrtali”, rekao je u svojoj najavio derbija Alexander Gorgon, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.