Gorica gostuje u Koprivnici, Rijeka protiv Šibenika

Foto: fah

Danas su na rasporedu još dvije utakmice u sklopu 33. kola Prve HNL. Prvo od 17 sati igraju u Koprivnici Belupo i Gorica,a zatim od 19.05 sati Šibenik dočekuje Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva uzastopna minimalna poraza od Hajduka i Dinama, nogometaši Gorice okrenuli su se izazovu koji donosi 33. kolo, gostovanju kod Slaven Belupa na koprivničkom stadionu. Situacija u momčadi nije idealna, tu su i ozljede i kartoni, ali Goričani u Koprivnicu idu s velikim ambicijama:

– Ja bih to rekao ovako: sve nas je manje, ali sve smo jači! Čeka nas težak protivnik, jer Slaven Belupo je jako ‘tvrda’ momčad, koja ima spoj mladosti i iskustva. Ne daju ti puno prostora, ali mi moramo biti hrabri, moramo se znati nametnuti u što većem dijelu utakmice i što manje griješiti. Bude li tako, naše šanse će biti velike, rekao je Samir Toplak, trener Gorice.

S druge strane Slaven je odigrao odlično protiv Hajduka u prošlom kolu, a trener Zoran Zekić traži od svojih igrača da zabijaju golove i pokažu pozitivnu energiju i volju za pobjedom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Analizirali smo Goricu, prije su se oslanjali na Lovrića, sada igraju momčadski, imaju dobrog trenera Toplaka koji je majstor za dignuti momčad.

Ovaj dvoboj šeste i sedme momčadi HNL-a ne bi trebao imati nekog rezultatskog značaja s obzirom da Gorica Slavenu bježi devet bodova.

U drugom susretu dana trener Rijeke Goran Tomić dolazi igrati protiv svog bivšeg kluba. Riječani traže tri boda i nastavak dobre atmosfere kao pripremu za finale Kupa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno da je Šibenik moj klub, ali ja sam profesionalac, imam svoje ciljeve. Želim završiti ovu sezonu na najbolji mogući način i dočekati finale Kupa. Moramo pokazati kvalitetu koju imamo. Protiv Osijeka smo to pokazali, igrači su vidjeli da mogu, poručio je Tomić.

Šibeniku ova utakmica više ništa ne znači s obzirom da je Dragovoljac jučerašnjim porazom i službeno ispao iz Lige:

– Rijeka ima niz dobrih i kvalitetnih pojedinaca, igraju najljepši nogomet i morat ćemo se dobro potruditi da bi izvukli pozitivan rezultat, rekao je trener Šibenika Dean Računica, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.