Gotovo je: Marko Pjaca neće jesen dočekati u dresu Dinama?

Foto: fah

Najbolji nogometaš Dinama i hrvatski nogometni reprezentativac, Marko Pjaca, večeras nije zaigrao za svoj klub u utakmici drugog pretkola Lige prvaka zbog temperature, što su neki odmah povezali s njegovim odlaskom iz Dinama, o čemu se dugo vremena govori.  Trener Dinama vodio je Pjacu u u Makedoniju, no, mladi nogometaš Dinama zbog prehlade nije bio spreman za igru, a ni Zlatko Kranjčar nije forsirao, ipak su modri veliki favoriti protiv Vardara bez obzira igrao Pjaca ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak Pjace iz redova kluba u kojem je stekao nogometno ime pitanje dana, vrte se astronomske cifre, međutim, zasad je ipak sve u sferi nagađanja. Otprilike je realna cifra oko dvadesetak milijuna eura, no, nitko se ne želi izletati s izjavama kako tako unosan posao ne bi propao i prije nego što je počeo ozbiljno se realizirati. Jedno je sigurno, Pjaca jesen neće dočekati u Dinamu, u ovom je trenutku bliži Juventusu nego Milanu, klubu koji je na početku, činilo se, imao prednost.

Je li se u transfer Pjace aktivno uključio Mario Mandžukić, kao aktivni pregovarač na strani Juventusa, kako spekuliraju neki mediji, otkrit će se tek kad posao bude gotov, i kad za javnost sve bude završeno.  Da je transfer Marka Pjace skoro pa gotova stvar pokazuje zanimanje novinara ugledne talijanske Gazzette dello Sport. Naime, radi se o novinarima koji uglavnom barataju pravovremenim informacijama i rijetko se kada bave ljetnim spekulacijama.

Podsjetimo ipak na jednu možda i presudnu činjenicu u ovom trenutku, naime, veliki klubovi ne traže Dinamovog “čarobnjaka” zato da bi im bio ukras u svlačionici već kako bi ga koristili odmah i kako bi zaigrao u europskim kupovima. Juventus igra Ligu prvaka. Pravila Uefe  kažu da igrač koji za jedan klub zaigra u pretkolu, u slučaju transfera može zaigrati za novi klub u skupinama. Teško je očekivati da ćemo Pjacu vidjeti u modrom dresu u najjačoj klupskoj ligi na svijetu, čak i ako se Dinamo plasira u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Pjaca odlazi na neki način potvrđuju i fotografije na društvenim mrežama na kojima ljudi koji su bliski Pjaci opraštaju od nogometaša koji okreće novu stranicu svog života i svoje karijere. Nakon Europskog prvenstva u Francuskoj, i nakon sjajne igre Marka Pjace protiv Španjolske, mladom hrvatskom reprezentativcu otvorila su se vrata velike Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.