Gračan: Idemo po tri boda, nakon toga ćemo razmišljati o Španjolskoj

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine (U-21) pod vodstvom izbornika Nenada Gračana okupila se na pripremama za nadolazeće dvoboje u utrci za Europskim prvenstvom gdje će u srijedu u Šibeniku ugostiti San Marino, a idući utorak u Rijeci Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Veliko nam je zadovoljstvo opet biti u Šibeniku, nogometnom gradu. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na utakmici, vrlo bitnoj utakmici u kojoj mi jesmo favoriti, no u sportu se svašta događa”, rekao je Gračan u najavi utakmice.
Mateo Kovačić, u dogovoru s izbornikom seniorske reprezentacije Antom Čačićem, priključit će se mladoj reprezentaciji naknadno, a svi su pozvani igrači zdravi osim Joze Šimunovića, koji ima problema sa skočnim zglobom. Ukoliko ne bude mogao nastupiti protiv San Marina, ostaje u konkurenciji za Španjolsku.

“Moramo biti odgovorni i ozbiljni, a onda će neupitna kvaliteta kod naših igrača doći do izražaja. Vjerujemo u nova tri boda, a poslije toga možemo razmišljati o sljedećoj utakmici, sa Španjolskom”, izjavio je izbornik.
O udarnom će sastavu Gračan odlučiti poslije zadnjeg treninga, a susret sa San Marinom mogao bi poslužiti i za testiranje i uigravanje nekih noviteta.

“Ima dosta vlage, teren je mekan, no domaćini će napraviti sve da bude optimalan. Zbog karakteristika naših igrača bitno nam je da ubrzamo igru, da imamo posjed i dobar protok lopte. Više-manje, svi mladi reprezentativci igraju u svojim klubovima, i to igraju dosta, i pritom su važne karike. Veseli nas njihov kontinuitet i ritam, dobri rezultati njihovih klubova u stranim ligama, te u tom smislu ne bi trebalo biti problema”, rekao je Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U-21 vrsta je vodeća u skupini 6 s maksimalnih 9 bodova i pobjedama protiv San Marina (3-0), Gruzije (1-0) i Estonije (4-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.