Grbić: Sanjao sam cijelu karijeru o debiju za reprezentaciju

Foto: fah

Hrvatski vratar Ivo Grbić debitirao je u dresu hrvatske reprezentacije protiv Malte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sanjao sam cijelu karijeru o debiju, ali jučer sam ušao u utakmicu maksimalno koncentrirano, stavio sam sve emocije sa strane, koliko god se to moglo i pokušao sam se koncentrirati da pomognem ekipi, da me osjete na golu i da dobiju potrebno samopouzdanje što je sad stvarno važno za ekipu. Pobijedili smo utakmicu koja je bila teška sa psihološke strane jer se pričalo samo o Rusiji, ali imali smo Maltu koju smo trebali proći. Drago mi je zbog debija, ostvarili su mi se snovi, a sada se okrećemo Rusiji, rekao je Grbić.

Govorio je o odlučujućoj utakmici protiv Rusije na punom Poljudu.

– Trebat će nam koncentracija, igrali smo na Svjetskom prvenstvu protiv njih, u stožeru imamo Ćorluku i Olića koji su napravili velike stvari u Rusiji, znaju sve o njima. Sigurno da ćemo odigrati jednu pametnu utakmicu gdje će nas publika nositi. Bit će to šahovska bitka u kojoj želim direktno izboriti Svjetsko prvenstvo, analizira Grbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ekipi vlada odlična atmosfera što se moglo vidjeti i na terenu protiv Malte.

– Stariji igrači nam olakšavaju, odlična je kemija, spoj mladosti i iskustva, velika je konkurencija i to je najbolje za Hrvatsku, ustvrdio je hrvatski vratar.

– Nije mi bio stresan ulazak u seniorsku reprezentaciju, igrao sam u mlađim reprezentacijama, trener Mrmić bio mi je dosta puta trener u tim selekcijama, znam većinu igrača, dobar sam sa svima. Reprezentacija je uvijek čast, a sada sam i debitirao i ponosan sam. To je veliki uspjeh za mene i ponosan sam na to, rekao je Grbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Poljudu se očekuje sjajna atmosfera.

– Za svakog će igrača to biti posebna utakmica, svi igramo za Hrvatsku i to je najveća čast. U Hajduku nisam doživio puni Poljud, ali nadam se da ću u reprezentaciji i da ćemo se svi skupa poslije veseliti, objasnio je hrvatski vratar.

Grbić je ove sezone došao u Lille gdje brani standardno, a u sada je i debitirao u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moja sezona iz snova, napravio sam riskantan potez, iz komforne situacije u Atleticu otišao sam u Lille, ali vjerovao sam u sebe. Oni su osvojili prošle sezone prvenstvo, znao sam da će ove godine biti teže. U prvenstvo nismo dovoljno dobri ove sezone, ali u Ligi prvaka igramo odlično, imamo ekipu punu potencijala i možemo puno. Mogu biti prezadovoljan sa svojom prvom sezonom u Ligi prvaka i ligi petice, zaključio je Grbić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.