Ivo Grbić: ‘Ovu utakmicu posvećujem svome pokojnom ocu koji me gore na nebu gleda’

Zagreb, 14.11.2021 - Utakmica 10. kola skupine H Europskih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo: Hrvatska - Rusija. Na slici slavlje hrvatske reprezentacije.foto HINA/ Damir SENÈAR/ ik

Hrvatska nogometna reprezentacija bit će među reprezentacijama koje će 2022. igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je u nedjelju na Poljudu svladala Rusiju s 1:0 i tako osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s bodom više od Rusa koji će u ožujku sljedeće godine igrati u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od junaka bio je i Ivo Grbić, rođeni Splićanin koji je prije nekoliko dana protiv Malte debitirao u vatrenome dresu, a u nedjelju je u grotlu Poljuda upisao drugi nastup. Previše posla nije imao, no ono što je morao, odradio je s velikom sigurnošću te za Novu TV izjavio:

“Vjerovali smo svi, nije bilo lako kad smo došli na okupljanje. Znali smo da će biti teška utakmica i da moramo biti strpljivi. Uspjeli smo na kraju zabiti i plasirati se na SP. Mislim da je teren Rusima išao u prilog, izbornik nas je upozoravao da ne smijemo gubiti glavu svih 90 minuta. Čekali smo prigodu i dočekali je na kraju susreta. Znao sam da će i za mene biti teška, nov sam u reprezentaciji… hvala cijelom stožeru na povjerenju, nadam se da sam dao mirnoću i sigurnost momčadi.

Imamo vrhunske igrače u vrhunskim klubovima i potrebno im je dati samo tu mirnoću. Izbornik je sjajno složio kombinaciju mladosti i iskusnih igrača. Nitko ne može davati neke velike prognoze, ali Hrvatska uvijek može biti favorit na SP-u. Želim samo napomenuti da ovu utakmicu posvećujem svome pokojnom ocu koji me negdje gore na nebu gleda. Znam da je cijeli život priželjkivao ovo što sam ja danas doživio, a uvjeren sam da me on negdje gore s neba gledao i da je ponosan na mene”, poručio je emotivni Grbić, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.