Grci prekinuli prvenstvo nakon incidenta u Solunu

Foto: Twitter

Grčka je na neodređeno vrijeme prekinula nogometno prvenstvo nakon nemilih scena s utakmice PAOK- AEK koje su šokirale grčku, ali i svjetsku javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlučili smo prekinuti prvenstvo. Natjecanje neće ponovo krenuti dok se ne postigne zajednički dogovor kako bi se krenulo s posve jasnim uvjetima i pravilima,” rekao je grčki zamjenik ministra kulture i sporta Georgios Vassiliadis.

Grčka televizija je objavila i kako je državni tužitelj pokrenuo istragu protiv vlasnika PAOK-a Ivana Savvidisa koji je ušao na teren s pištoljem za pojasom. Traže se još četiri osobe koje su bile uključene u incident u Solunu koji se dogodio u posljednjim trenucima utakmice između PAOK-a i AEK-a kada je sudac priznao, a potom poništio pogodak domaćeg sastava.

“Cirkus” je počeo u 90. minuti utakmice kada je Fernando Varela doveo PAOK u vodstvo 1-0. Sudac Georgios Kominis je pokazao na centar, ali je nekoliko trenutaka kasnije poništio pogodak zbog navodnog zaleđa, ali ne strijelca Varele nego njegova suigrača Mauricija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači PAOK-a i stručni stožer žestoko su prosvjedovali, a na teren je utrčao i vlasnik kluba Ivan Savidis koji je za pojasom imao pištolj. U njegovoj pratnji bili su i tjelohranitelji, ali i predsjednik kluba, inače bivši slovački sudac Luboš Michel.

“Gotovi si,” vikali su Savidis i Michel sucu koji je zbog prijetnji prekinuo utakmicu. Uplašeni igrači AEK-a su pobjegli u svlačionicu, no zanimljivo sudac je naknadno priznao pogodak.

“Nakon konzultacija s pomoćnicima priznao sam gol, ali je Savvidisov upad na teren prekinuo meč,” napisao je sudac u izvještaju. Sudac je stadion, ali i Solun napustio uz sudačku pratnju, baš kao i igrači AEK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Ignatjevič Savvidis rođen je 1959. godine u tadašnjoj sovjetskoj republici Gruziji. Prema Forbsu težak je 750 milijuna dolara i zauzima 30. mjesto najbogatijih Rusa. Vlasnik je najveće ruske duhanske tvrtke “Donskoj Tabak” koja godišnje proizvodi 30 milijardi cigareta.

PAOK je kupio 2012. godine kada je klub bio u bankrotu i to za 11 milijuna eura. U Solunu je kupio i lokalnu televiziju i tri dnevna lista, brojna velika skladišta, tvornicu duhana, tvornicu mineralne vode, “Macedonia Palace”, jedan od najluksuznijih hotela u tom dijelu Europe, kao i nekoliko turističkih naselja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.