Guardiola: Ne zanima me što kritičari misle o meni

Nakon ispadanja u polufinalu Lige prvaka trener Bayerna Pep Guardiola izjavio je da ga ne zanima što kritičari misle o njemu, te da će se sljedeće sezone vratiti još jači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne zanima me kako kritičari vide moj rad u Bayernu, ja nisam tu zbog njih, već zbog kluba”, rekao je Guardiola nakon što je Bayern na svom stadionu u uzvratu slavio s 3-2, ali to je bilo nedovoljno jer je Barcelona prije tjedan dana pobijedila s 3-0.

Prvo poluvrijeme je bilo iznimno uzbudljivo, Barcelona je postigla dva pogotka, a Bavarci su propustili čak pet izglednih prilika.

“Sve smo pokušali, ali imali smo puno problema s ozlijeđenim igračima u posljednja dva mjeseca. No, unatoč tome igrači su se trudili, dali su sve od sebe, igrali su napadački i za to zaslužuju velike komplimente. Igrači Bayerna ponekad ni sami nisu svjesni koliko su dobri”, napomenuo je Guardiola, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Messi je najbolji nogometaš svih vremena, mogu ga usporediti s Peleom. Ove sezone ponovno igra u vrhunskom izdanju, kao i u vrijeme kad sam mu bio trener u Barci”.

Koliko je bilo teško protiv ovako jake Barcelone i njihovog napadačkog trojca Messi – Neymar – Suárez, opisao je i kapetan Bayerna Philipp Lahm.

“Vjerovali smo u čudo, ali nismo uspjeli. Nemoguće je čuvati igrače kao što su Messi, Neymar i Suárez svih 90 minuta”, rekao je Lahm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit što sada, Guardiola je odgovorio:

“Osvojili smo Bundesligu i sada idemo na ljetovanje, a sljedeće sezone vratit ćemo se još jači. Barceloni želim da u Berlinu osvoji peti naslov europskih prvaka.”

No, mnogi sumnjaju da će Bayern sljedeće sezone biti još jači, jer ključni igrači su prešli tridesetu – Bastian Schweinsteiger (30), Franck Ribery (32), Arjen Robben (31), Philipp Lahm (31), Xabi Alonso (33).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.