Guardiola: Pronaći pravi ritam; Rose: Hrabro i samouvjereno

epa09235621 Manager Josep Guardiola (L) of Manchester City and Manager Thomas Tuchel of Chelsea react during the UEFA Champions League final between Manchester City and Chelsea FC in Porto, Portugal, 29 May 2021. EPA/Carl Recine / POOL

Pred nama su posljednje četiri uzvratne utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak će Manchester City ugostiti Leipzig nakon što je prvi susret u Njemačkoj završio 1-1, a u Lisabonu će Porto pokušati nadoknaditi zaostatak iz Italije gdje je Inter slavio 1:0.

U srijedu uz prijenos na HTV-u 2 i našem portalu moći ćete pratiti ogled španjolskog i engleskog velikana Real Madrida i Liverpoola. Iako su Madriđani šokirali Redse slavivši 5:2 na Anfieldu, ne sumnjamo da će susret na Santiago Bernabeuu biti zanimljiv. U drugom dvoboju u srijedu Napulj želi na svom terenu potvrditi pobjedu od 2:0 protiv Eintrachta.

Nogometaši Manchester Cityja ostali su u igri za tri trofeja – Ligu prvaka te naslove u Premier ligi i FA kupu. U engleskom prvenstvu zaostaju pet bodova za vodećim Arsenalom, a u FA kupu ih čeka četvrtfinalni okršaj protiv drugoligaša Burnleyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Ligi prvaka strateg Građana Pep Guardiola nada se prolasku u četvrtfinale iako zna da će biti teško protiv odličnog Leipziga.

– Leipzig igra dosta agresivno, dobro se snalaze u pokrivanju cijelog terena. Morat ćemo pronaći pravi ritam. Često čujem da smo mi glavni favoriti za naslov, ali istina se pronalazi na terenu gdje nas čeka 90 minuta bitke, rekao je trener Manchesterer Cityja.

– U nokaut fazi nema slabih ekipa. U Manchesteru smo svi zbog trofeja, želimo ih osvajati. Svi treneri i igrači žele osvojiti Ligu prvaka. Ne poznajem trenera koji ne bi želio podići taj prestižni pokal, dodao je Guardiola.

Gosti iz Leipziga u subotu su nadigrali Borussiju Mönchengladbach s 3:0 i trećeplasirana su momčad Bundeslige. Za vodećim Bayernom zaostaju sedam bodova, dok im druga Borussia Dortmund bježi pet bodova. U Ligi prvaka na putu do četvrtfinala stoji im moćni Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znamo da igramo protiv iznimno moćne momčadi. Protiv Cityja moramo igrati hrabro i samouvjereno. Proći ćemo dalje ako odigramo najbolju utakmicu sezone. Na prvoj utakmici uspjeli smo dosta dobro zaustaviti Haalanda. City ima puno igrača na svjetskoj razini, rekao je uoči utakmice trener Leipziga Marco Rose, piše HRT.

Mogući sastavi:

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Akanji, Ruben Dias, Mahrez, Bernardo Silva, Rodri, Grealish, Gündogan, De Bruyne, Haaland

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LEIPZIG: Blaswich, Henrichs, Orban, Gvardiol, Raum, Laimer, Kampl, Szoboszlai, Forsberg, Werner, Andre Silva

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.