Gvardiol: To što me oni vide u udarnom sastavu ništa mi ne znači, moram se dokazati na terenu

Zagreb, 18.4.2021 - Utakmica 29. kola Prve HNL Dinamo - Istra 1961. Na slici Jesus Navarro i Joško Gvardiol. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Joško Gvardiol (19) protiv Šibenika u posljednjem kolu HNL-a oprostio se od Dinama i hrvatske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za vrijeme utakmice nisam puno razmišljao o tome da zapravo igram svoju zadnju utakmicu za Dinamo. Ali, kad sam nakon sat vremena izašao iz igre, shvatio sam da su mi to bile posljednje minute u Dinamovom dresu, preplavili su me osjećaji, srce je drukčije zaigralo, bilo mi je – teško. Jer, cijelo vrijeme mog boravka u Maksimiru svi su bili sjajni prema meni, svi u klubu. No, kako to biva u životu, svaki rastanak znači i novi početak. Sad moram okrenuti novu stranicu svoje nogometne karijere, novu stranicu svog života”, rekao je za Sportske novosti.

“Cijelu sezonu sam proveo na lijevom beku. Mislim da sam samo dvije utakmice igrao na poziciji stopera. Ne mogu kazati da sam zaboravio igrati stopera, ali priznajem da se sad malo neobično osjećam na stoperskoj poziciji. Baš sam na tu temu imao razgovor s novim trenerom Leipziga Jesseom Marschom. On me je pitao koja mi se pozicija više sviđa, gdje se bolje osjećam. Kazao sam mu da mi je svejedno, ali da će trebati vremena da se opet adaptiram na poziciju stopera ako me on tamo vidi”, priča.

Kakva su mu očekivanja u Leipzigu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najvažnije je da dobro odradim pripreme, da dobro uđem u svoju bundesligašku priču. Bit će mi lakše uz Danija Olma, koji mi je prijatelj. Plan Leipziga jest da me od starta vide u udarnom sastavu, u prvih jedanaest. Naravno, to što me oni vide u udarnom sastavu, ništa mi ne znači, moram se dokazati na terenu i izboriti za svoju poziciju. Teren je jedino mjerilo. Mlad sam igrač, znam da su u Bundesligi veliki izazovi. Međutim, siguran sam da ne bi smjelo biti problema, jer je Leipzig idealan za razvoj mladih igrača. Najvažnije mi je dobro se adaptirati i na pravi način ući u sezonu”,ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.