Gvardiol uoči Eura: ‘Sad sam Hos’

gvardiol
Foto: fah

Joško Gvardiol s jedva navršenih 21 godinu zvijezda je jednog od najjačih klubova svijeta Manchester Cityja te nakon Luke Modrića prva uzdanica hrvatske reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatska, podsjetimo, prvu utakmicu Eura igrat će u subotu 15. lipnja u Berlinu od 18 sati protiv Španjolske. Na startu najteži protivnik na Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić će, ako se po jutru dan poznaje i ako će se igrati kako se igralo protiv Portugala u Lisabonu prije nekoliko dana kada je Hrvatska pobijedila spomenutu reprezentaciju 2:1 te je igrom deklasirala, Gvardiola koristiti na lijevom beku. Gvardiol je prvenstveno kao stoper, i to najskuplji stoper svijeta, prešao u City, u kojem ga Pep Guardiola također koristi na lijevoj strani.

Joško Gvardiol je u razgovoru za Vatreni podcast otkrio svoj nadimak u engleskom klubu.

“Dan-danas ne znaju moje ime izgovoriti. Josh, Jos… Tako nešto. Muku muče s tim”, započeo je hrvatski prvotimac pa nastavio: “Išli smo Haaland, ja i Scott Carson na snimanje. Ekipa zadužena za snimanje nije znala imena. Plakao sam od smijeha. Scottu su znali ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazi do mene čovjek i govori mi – Hos. Ja sad gledam što Hos?! Drugi su slušali i sad sam Hos. Haalandu je isti taj čovjek prišao i rekao mu ‘hej, Erik’. Nisam mogao sebi doći. On nije ostao Erik, ali ja sam ostao Hos”, rekao je Gvardiol.

Hos, koliko god to možda neke asociralo na nešto drugo ipak se radi tek o nadimku sjajnog igrača, hrvatskog reprezentativca koji je, ako je vjerovati utakmici u Lisabonu, u sjajnoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.