Analiza Marce i tvrdnja Guardiole: ‘Joško Gvardiol kao najbolje krilo svijeta’

Foto: fah

Kako se približava spektakl u Berlinu i prva utakmica Vatrenih na Europskom prvenstvu i to odmah protiv jake Španjolske tako i španjolski mediji najavljuju sve intenzivnije spomenuti susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi 1. kola Eura

Podsjetimo, Hrvatska protiv Španjolske igra od 18 sati u subotu 15. lipnja. Sasvim sigurno utakmica Hrvatska – Španjolska derbi je prvog kola Europskog prvenstva, a Hrvatska će imati izuzetnu podršku brojnih Hrvata koji žive u Njemačkoj, ali koji će doći podržati Vatrene iz svih krajeva svijeta. Mnogi zapravo tvrde da je Furija favorit u ovom derbiju. Je li tome baš tako?

Marca sve intenzivnije o Hrvatskoj i  – Gvardiolu

O sudaru Hrvatske i Španjolske španjolski mediji raspisali su se intenzivnije nakon što je Hrvatska prije nekoliko dana igrom deklasirala jaki Portugal u Lisabonu. Vatreni su slavili 2:1 a Španjolci su shvatili kolika je stvarna moć Dalićevih izabranika predvođenih Lukom Modrićem. Naravno, španjolski mediji usredotočeni su uz Modrića i na sjajnog Joška Gvardiola, koji bi trebao biti jedna od najvećih Dalićevih uzdanica. Možda i potencijalna zvijezda cijelog turnira.

Tako Marca u tekstu pod naslovom ”Hrvatska želi iznenaditi Španjolsku ‘guardiolizacijom’ najskupljeg braniča u povijesti” piše kako je Manchester City prošlog ljeta za Gvardiola “platio gotovo 90 milijuna eura za stopera, igrača koji je bio i na radaru Real Madrida. Guardiolinom timu trebao je više i zato je City bio brži pa je na stol stavio jedan od najvećih iznosa ikad plaćenih za braniča”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Najbolje krilo svijeta”

Naravno, komentiraju i činjenicu da Gvardiol u momčadi Pepa Guardiole igra uglavnom na poziciji ofenzivnog lijevog beka koji nerijetko zabija spektakularne golove za City. Dakle, Gvardiol je polivalentan igrač koji može jednako kvalitetno igrati na više pozicija u momčadi.

”Potpisali smo najbolje krilo na svijetu!”, nedavno je rekao Pep Guardiola nakon što je hrvatski reprezentativac zabio dva gola Fulhamu te je tako zapravo zaokružio jedan sjajan mjesec tijekom kojeg je zabijao Realu, Lutonu i Nottingham Forestu.

Marca navodi kako je trener Cityja bio zapravo u pravu te tvrde kako je to vrijeme pokazalo. Marca nadalje tvrdi da se Pep Guardiola divi igraču koji ima nešto više od 21 godinu i koji ima u sebi veliku želju te volju za daljnjim napredovanjem te se tvrdi kako ima sjajne radne navike. Sve ono, dakle, što jedan trener može poželjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gvardiolove izvedbe s Manchester Cityjem bile su takve da je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić odlučio kopirati Pepovu formulu. Gvardiol je idealan igrač za zaustavljanje nevjerojatnog potencijala koji Španjolska ima u Danielu Carvajalu i Lamineu Yamalu na desnom krilu”, zaključuje Marca u svojoj analizi uoči Eura u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.