Hajduk i “Bilo srce” prikupili 870.000 kuna za pomoć splitskome KBC-u

Foto: Hajduk

Nogometni klub Hajduk i Humanitarni klub navijača ”Bilo srce” prikupili su 870.000 kuna za pomoć splitskome KBC-u u borbi s epidemijom koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donacija prikupljena u humanitarnoj akciji “Dišimo kao jedno” bit će iskorištena za kupnju medicinskih uređaja i opreme koju će prema svojim potrebama sastaviti splitski KBC radi opremanja Odjela intenzivne njege Zavoda za ortopediju i traumatologiju splitske bolnice koja se skrbi za najteže bolesnike zaražene koronavirusom, priopćeno je u srijedu iz Hajduka, koji ističe da je u toj humanitarnoj akciji sudjelovalo 487 pojedinaca, udruga i tvrtaka.

– Pomoć, solidarnost, ljubav i jedinstvo jedini su način borbe u ovim zahtjevnim vremenima koja su nas snašla, borbe protiv pandemije koronavirusa SARS-CoV-2. I ponosni smo što u tome uspijevamo, stoji u priopćenju Hajduka.

Nogometni klub Hajduk zahvaljuje novinarima što su izvješćivanjem u medijima poduprli humanitarnu akciju “Dišimo kao jedno”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je objašnjeno, akcija je počela donacijama igrača i zaposlenika Hajduka, a pridružili su joj se mnogobrojni članovi hajdučke obitelji – članovi Nadzornog odbora, bivši igrači i zaposlenici tog kluba, navijači, sponzori, javne osobe i medijski djelatnici. Svatko je uplatio prema vlastitim mogućnostima pa su donacije iznosile od 10 kuna do 200 tisuća kuna, a Hajduk svima jednako zahvaljuje na iskazanoj solidarnosti i velikome hajdučkom srcu.

Hajdukovom pozivu odazvali su se mnogi bivši igrači svih generacija: Danijel Subašić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Andrija Balić, Ante Palaversa, Anton Maglica, Domagoj Bradarić, Darijo Srna, Slaven Bilić, Ivica Šurjak, Karlo Letica, Goran Milović, Goran Vučević, Mario Maloča, Nikola Jerkan, Zlatko Vujović, Lukša Poklepović i brojni drugi.

Uspjehu akcije pomogli su mnogi Hajdukovi navijači, a donacije su stizale sa svih strana svijeta, od Južne Amerike, preko Portugala, do Njemačke, od pojedinaca do društava prijatelja Hajduka i podružnica Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akciji su se odazvali i bivši čelnici Hajduka predsjednik Jasmin Huljaj, dopredsjednik Lukša Jakobušić, trener Damir Burić, sportski direktor Saša Bjelanović, mnoge javne osobe, poput Mladena Grdovića, Gibonnija, Jole, Tončija Huljića i Alena Nižetića, te sponzori kluba Spektar putovanja i Apfel, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.