Hajduk ispao od Atletica nakon jedanaesteraca

Foto: Snimka zaslona

Juniori Hajduka neće igrati u osmini finala Lige prvaka mladih. Madridski Atletico je slavio na Poljudu s 3-2 nakon jedanaesteraca. Golova u 90 minuta, pak, nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka ovog ogleda šesnaestine finala (play-offa) dogodila se tijekom udaraca s bijele točke gdje su spretniji i sretniji bili igrači koje trenerski vodi nekadašnji legendarni igrač Fernando Torres.

Ljubičić i Capan su pogađali vratnice, dok je na kraju Pukstas promašio kompletna vrata za madridsko slavlje.

Vratar Hajduka Silić je, pak, zaustavio udarac Corrala, ali su svi ostali igrači Atletica bili sigurni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka Atletico je kontrolirao posjed lopte, dok se splitska momčad orijentirala na obranu. Unatoč tome što se uglavnom igralo na domaćoj polovici terena Atletico nije nizao prave šanse.

Točnije, na prvu pravu se čekalo sve do 35. minute kada je Corral imao otvoreni put prema prvom pogotku na susretu. No, s nešto više od deset metara nije naciljao praznu mrežu, već je prebacio domaća vrata.

Krajem prvog dijela mladi igrači Hajduka su napokon došli do zraka te su imali nekoliko vrlo opasnih izleta prema suparničkim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveću šansu je u zadnjim trenucima prvog dijela imao Čuić kada je iz blizine, glavom, pogodio gredu.

U nastavku akcije juniori Hajduka su postigli pogodak, no glavni sudac Pignard ga je poništio zbog navodnog prekršaja nad golmanom Atletica.

Inače, podsjetimo kako je Čuić briljirao u četiri ovosezonske europske utakmice Hajduka, u kojima je postigao šest pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se situacija nije promijenila. Atletico je stiskao Splićane, ali je i rijetko dolazio u prave šanse, dok je Hajduk prekidima i ubacivanjima pokušavao ušićariti pogodak.

Treba naglasiti kako je obrambeno gledano aktualni juniorski hrvatski prvak odigrao jako dobru i odgovornu utakmicu.

Najbolju šansu drugog dijela imao je gostujući igrač El Jebari koji je u 64. minuti glavom pucao pokraj vratnice.

Kako se bližio kraj utakmice tako su oba sastava sve manje riskirala i počela razmišljati o jedanaestercima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao pobjednici skupina u osminu finala su se ranije plasirali PSG, Liverpool, Sporting iz Lisabona, Real Madrid, Benfica, Manchester United, RB Salzburg i Juventus, dok su do sada, kroz utakmice šesnaestine finala, u tu fazu natjecanja prošli AZ Alkmaar, Sevilla, Žilina, dortmundska Borussia, Midtjylland, Genk i sada madridska momčad, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.