Hajduk nema novo vodstvo, ali ima novog trenera

Foto: Hajduk.hr

Na Poljudu ništa novo, odnosno sve je po starom. Godine prolaze, Hajduk tavori u sredini ljestvice, više ili manje isti ljudi ”drmaju” klubom, a klub mijenja trenere kao na tekućoj vrpci. Naime, novi trener Hajduka je 50-godišnji Talijan Paolo Tramezzani, koji je potpisao danas ugovor do ljeta 2022. godine, a vođenje prve momčadi preuzima odmah, navodi službena stranica Hajduka. Naime, talijanski stručnjak preuzeo je Hajduk nakon što su pregovori s Portugalcem Silasom propali, a preuzeo je momčad nakon odlaska Bore Primorca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tramezzani je rođen 30. srpnja 1970. godine u gradu Castelnovo ne’ Monti, igračku karijeru je započeo u talijanskom velikanu, milanskom Interu. Inače, osim za Inter igrao je za Prato, Coseznu, Lucchese, Veneziju, Cesenu, Piacenzu, Tottenham, Pistoiese, Atalantu, Empoli i Pro Patriu.

Zanimljiva trenerska karijera…

Glede trenerske karijere započeo ju je kao pomoćni trener Giannija de Biasija u reprezentaciji Albanije. Tada se spomenuta reprezentacija po prvi puta u povijesti plasirala na Europsko prvenstvo. Vodio je samostalno kao trener 2016. godine i švicarski Lugano, koji se pod njegovim vodstvom plasirao po prvi puta u svojoj povijesti u grupnu fazu Europske lige. Inače, momčad Lugana preuzeo je kada je klub bio na zadnjem mjestu prvenstvene ljestvice. Na kraju je završio na trećem mjestu i to s prosjekom osvojenih bodova 1.94 u toj sezoni. Proglašen je trenerom godine u Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2017. preuzeo je švicarski Sion, no odmah je otišao zbog osobnih razloga. Godinu dana kasnije preuzeo je vođenje ciparskog APOEL-a, s kojim je postao prvak te je u Cipru proglašen najboljim trenerom prve lige, prosjek osvojenih bodova bio je impresivnih 2.16.

Nakon APOEL-a preuzeo je Livorno, talijanski klub iz druge lige. Godine 2020. imao je posljednji trenerski posao, u švicarskom Sionu.

Stručni stožer talijanskom stručnjaka…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod stručnog stožera trenera Tramezzanija u njemu će biti njegov prvi pomoćnik Attila Malfatti te pomoćni trener Valerio Zuddas. Ostatak stožera bit će popunjen s dva kondicijska trenera koja su već sudjelovala u radu prve momčadi, to su Toni Modrić i Šime Veršić. Tu su još pomoćni trener Toni Golem i trener vratara Hrvoje Sunara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.