Hajduk o sucu i prijetnjama: Pokušava se omalovažiti naša borba za čist hrvatski nogomet

eura
Foto: fah

HNK Hajduk Split oglasio se objavom na društvenim mrežama o stanju u hrvatskom nogometu. Objava stiže dan nakon što je objavljeno da je Hrvatski nogometni savez suspendirao pomoćnog suca Dejana Vukovića zbog prijetnji dopredsjedniku Komisije nogometnih sudaca Vladi Svilokosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> HNL sudac uhićen zbog prijetnji potencijalnom nasljedniku Brune Marića

Kako se pisalo u medijima, u prijetećim porukama koristio je Hajdukovu krilaticu “HŽV”.

Hajdukovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Zgroženi smo konstatacijom i činjenicom da službene osobe koje sudjeluju u donošenju odluka i utječu na konačan rezultat natjecanja SuperSport HNL koriste i diskreditiraju časno ime i krilaticu HNK Hajduk na perfidan, prizeman i negativan način. Očito je da se puštanjem VAR snimki u javnost otvorila Pandorina kutija afera koje se iz dana u dan samo gomilaju, a njihovi dionici svojim izjavama, opravdanjem i ponašanjem samo kompromitiraju svoj status, ali i hrvatski nogomet u cjelini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedoci smo posljednjih 10 dana da se na bilo koji način pokušava spriječiti i omalovažiti dugogodišnja borba Hajduka i njegovih navijača za čist i neokaljan hrvatski nogomet. Borili smo se i dalje ćemo se boriti, ali jednako tako i osuđujemo sve anomalije, prijetnje i nasilja neovisno s koje strane dolaze.

Pratimo i pozdravljamo sve konstruktivne promjene koje se događaju, ali želimo da one ne budu samo trenutno gašenje požara nego trajna odluka za postavljanje novih standarda kojima će se trajno onemogućiti povratak na staro.

Zanima nas isključivo zdrav hrvatski nogomet i liga koji će biti regularna, kvalitetnija i jednaka za sve. Ustrajat ćemo na svom putu, a sve koji dijele ljubav prema Hajduku pozivamo da u svakom trenu budu dostojni spominjanja tog imena, a one koji se lažno pozivaju na ovaj Klub ne želimo ni blizu Kluba ni blizu hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HŽV!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.