HNL sudac uhićen zbog prijetnji potencijalnom nasljedniku Brune Marića

prijetnji
Foto: fah

Bruno Marić, nakon priče s curenjem VAR snimki s HNL utakmica tvrdi kako je dobivao brojne prijeteće poruke koje su ga natjerale da odstupi s pozicije, a čini se kako se s prijetnjama suočio i njegov potencijalni nasljednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Marić nastavlja o ostavci: Dobivao sam prijetnje najgorih mogućih vrsta

Riječ je o Vladi Svilokosu, dosadašnjem dopredsjedniku sudačke komisije koji se prijavio za obnašanje čelne funkcije nakon odlaska Brune Marića. To je očito uzburkalo strasti među hrvatskim sucima, pa je Svilokos prijavio policiji kako dobiva SMS prijetnje od jednog HNL suca.

Priveden zbog prijetnji

Ubrzo je otkriveno i o kome je riječ.

Hrvatski nogometni savez suspendirao je pomoćnog suca Dejana Vukovića zbog prijetnji dopredsjedniku Komisije nogometnih sudaca Vladi Svilokosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon medijskih napisa o uhićenju Dejana Vukovića zbog prijetnji Vladi Svilokosu, Hrvatski nogometni savez zatražio je potvrdu tih navoda od Županijskog suda u Zagrebu.

> Kustić: Marić mi je rekao da prijete njemu i obitelji

Nakon dobivene potvrde da se radi o Dejanu Vukoviću, pomoćnom nogometnom sucu, HNS je suspendirao Vukovića čime je udaljen od svih nogometnih aktivnosti te će pokrenuti disciplinski postupak.

Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje svaki oblik verbalnog nasilja te pozdravlja brzu reakciju nadležnih tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svilokos tvrdi kako je dobio više prijetećih SMS poruka koje su se odnosila na njegovu bližu obitelj. Privedeni Vuković je ove sezone sudio osam utakmica u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Tko je Vuković?

Dejan Vuković je član elitne skupine hrvatskih sudaca, a posljednja utakmica na kojoj je sudio je bila ona između Varaždina i Rijeke 3. ožujka. U ovoj sezoni je sudjelovao u pet utakmica SuperSport HNL-a kao pomoćni sudac.

Aktivno se bavi suđenjem već 15 godina, od 2009. Osim utakmica u SuperSport HNL-u, sudio je ove sezone kao pomoćni i glavni sudac na utakmicama mlađih kategorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.