Hajduk i službena maskota – Rico: Od danas na Poljudu ulaz U za djecu po cijeni od 10 kuna…

Foto: Twitter

Danas se na Poljudu igra veliki derbi hrvatskog između Hajduka i Rijeke, dvije momčadi koje su u samom vrhu ljestvice Prve hrvatske nogometne lige koju predvodi zagrebački Dinamo s čak sedam bodova prednosti, ali i utakmicom više, od aktualnog prvaka s Rujevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči derbija na Poljudu predstavljen je i simpatični Rico, službena maskota Hajduka, koja bi trebala u skoroj budućnosti igrati važnu ulogu u komercijalizaciji kluba. Naime, s likom Rica bit će dostupne šalice, privjesci, plišane igračke koje će se prodavati u suradnji s već postojećim Hajdukovim partnerima. Drugim riječima, unatoč ispadanju iz Europe te prodaji najboljeg igrača Nikole Vlašića, koji je karijeru nastavio u Evertonu, Hajduk misli ozbiljno.

Podsjetimo, Rico je ime dobio po ulozi iz Velog mista, serije koja je snimljena krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, prema knjizi Miljenka Smoje. Drugi razlog zašto ime Rico leži u povijesnom temelju, odnosno igraču Hajduka Nikoli Gazdiću, koji je bio član prve generacije juniora Hajduka, davne 1912. godine te je u 91 utakmici postigao 106 golova. Hajduk je, podsjetimo, osnovan 1911.

Rico je će od sada biti nezaobilazan dio utakmica i treninga Hajduka, a realizacija ovog projekta počela je od 2014.  Rico je predstavljen na tiskovnoj konferenciji, a stigao je pri kraju iste. Na konferenciji je predstavljen i Ulaz U koji je prenamijenjen i prilagođen za male hajdukovce. Naime, od današnjeg derbija na Poljudu protiv Rijeke pa svaku iduću utakmicu na Poljudu spomenuti će ulaz biti e mjesto druženja  najmlađih navijača uz brojne popratne aktivnosti, igre i proizvode namijenjene upravo njima, piše portal dalmacijadanas.

Foto: Snimka zaslona

Spomenimo kako se dječje ulaznice prodaju po simboličnoj cijeni od 10 kuna, dok su ulaznice za odrasle (ulaz U) za nedjeljni derbi u pretprodaji je po cijeni od 40 kuna dok će na dan utakmice iznositi 50 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve gledatelje s kupljenom ulaznicom za tribinu Jug (ulaz U) i dječjim ulaznicama za istu tribinu, HNK Hajduk za nedjeljnu derbi utakmicu priprema brojna iznenađenja u vidu nogometnih igara na umjetnoj travi, poklona, face paintinga, druženja s igračima i Ricom – službenom maskotom Kluba. Program počinje u 15:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.