Hamilton pobjednik lude utrke u Velikoj Britaniji, Verstappen u bolnici

Foto: fah

Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) pobjednik je Velike nagrade Velike Britanije, drugi je završio Charles Leclerc (Ferrari), a treći Hamiltonov momčadski kolega Valterri Bottas na stazi Silverstone pred 140.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrku je obilježio sudar Hamiltona i njegovog najvećeg konkurenta za titulu prvaka Maxa Verstappena (Red Bull) nakon čega je Nizozemac morao odustati u prvom krugu, a Hamilton je dobio 10 sekundi kazne.

– Imamo najbolju publiku, san je pobijediti pred njima. Uvijek pokušavam biti odmjeren, a Max je veoma agresivan. Bez obzira na to slažem li se s kaznom, nastavit ću raditi, rekao je Hamilton koji je Leclerca prestigao dva kruga prije kraja. Verstappen je završio u bolnici na dodatnim pregledima.

– Razočaran sam što je vozač njegovog kalibra napravio takav manevar. Poslao je kolegu natjecatelja u bolnicu, rekao je Christan Horner, šef momčadi Red Bulla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Top 5 završili su McLarenovi Lando Norris i Daniel Ricciardo. Sljedeća utrka Formule 1 vozi se u Mađarskoj 1. kolovoza.

U ukupnom poretku vozača Verstappen ima 185 bodova, Hamilton 177, a treći Norris 113, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.