Hamilton slavio u Silverstoneu s probušenom gumom: ‘Ovakvu trku nikad nisam doživio’

epa08580716 British Formula One driver Lewis Hamilton of Mercedes-AMG Petronas having a flat tyre during the 2020 Formula One Grand Prix of Great Britain at the Silverstone Circuit, in Northamptonshire, Britain, 2 August 2020. EPA/Andrew Boyers / Pool

Britanac Lewis Hamilton ostvario je novu, treću ovosezonsku pobjedu u Svjetskom prvenstvu Formule 1, slavio je u utrci za Veliku nagradu Velike Britanije iako mu se u posljednjem krugu probušila prednja lijeva guma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lovu je bio Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), koji je na kraju osvojio drugo mjesto zaostavši skoro šest sekundi.

“Sve do zadnjeg kruga činilo se da će sve biti lagano. Valtteri me dobro napadao, a kada sam čuo da mu je pukla guma, pogledao sam svoju i činilo se da je sve u redu. Bez problema sam mijenjao smjerove, a onda je u zadnjem krugu pukla. Srce mi je skoro stalo, vidjelo se da bi kotač mogao ispasti. Molio sam se jedino da dođem do cilja i da nisam prespor. Nisam mislio da ću proći zadnja dva zavoja. Nikad ovo nisam doživio, stvarno mi je skoro srce stalo”, rekao je Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.