Hanžekovićev memorijal: U Zagreb dolaze petorica od deset najboljih na 800 m sa svjetske ljestvice

Foto: fah

Na ovogodišnjem 69. Hanžekovićevom memorijalu idući tjedan nastupit će i petorica od deset najboljih sa svjetske ljetvice na 800 m među kojima je Nijel Amos iz Bocvane, objavili su u srijedu organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagreb idući tjedan dolaze čak petorica od deset najboljih trkača na 800 m s ovogodišnje svjetske ljestvice, uključujući i Amosa koji je s vremenom 1:41.89 vodeći na toj ljestvici. Amos je olimpijski doprvak iz Londona 2012. U londonskoj utrci u kojoj je David Rudisha s 1:40.91 postavio svjetski rekord, Amos je trčao 1:41.73., a ove godine je ponovno u vrhunskoj formi.

No, u velikoj formi su ponovno i bosanskohercgeovački atletičar Amel Tuka, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2015. godine, koji je ove godine u Monacu trčao 1.43.62 te bivši europski prvak Poljak Marcin Lewandowski koji je u Londonu trčao 1:43.74. U utrci je još i sjajni Kenijac Michael Saruni (1:43.70) pa je jasno da će se 3. rujna na Mladosti moći gledati ozbiljan napad na rekord mitinga kojeg od prošle godine s 1:44.08 drži Nijel Amos.

800 metara – Privremena startna lista

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreas Kramer Šve
Wesley Vasquez Puer
Peter Bol Aus
Marcin Lewandowski Polj
Michael Saruni Ken
Amel Tuka BiH
Alexis Miellet Fra
Nijel Amos Bot

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.