HHO analizirao incidente nakon derbija

fah
Foto: fah

Sudac subotnjeg derbija Prve HNL između Hajduka i Dinama igranog na Poljudu Bruno Marić, kao što je i najavio na konferenciji za novinare, zaštitu svog dostojanstva potražio je i od Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) koji je u svom redovom izvješću o događanjima na stadionima o splitskom incidentu napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ljubo Pavasović Visković i Goran Vučević nasrnuli su na suce, ali su ih u pokušaju težeg fizičkog nasilja spriječili splitski policajci u civilu i redarska služba. Ne želeći se upuštati u davanje ocjena, o delikatnim trenucima incidenta upozoravamo da dio medija tvrdi da je Vučević uspio uhvatiti za dres suca Marića i vući ga, no o tome će više reći kamere, kako ono televizijske tako i one sigurnosne.
Pavasović Visković grubo je vrijeđao suca Marića, a sve to još više je radikaliziralo i onako ‘nabrušenu’ publiku, pa je stadion ponovno skandirao ‘mrzim Dinamo’.”

“Prema izjavi suca Marića prisutni su ga psovali, a potom se na južnom dijelu istočne tribine dio gledatelja pokušao probiti na teren, što su spriječili pripadnici redarske službe i policije. Na teren je ubrzo poletjela i stolica”, stoji između ostaloga u izvješću HHO-a, koji još navodi kako je povjerenik Dinama za sigurnost Krešimir Antolića podnio kaznenu prijavu protiv Ljube Pavasovića Viskovića tvrdeći da mu je isti neposredno pred kraj utakmice rekao: “Bruno Marić ti većeras neće izaći živ iz Splita”.

HHO također navodi kako je Ljubo Pavasović Visković priveden istu večer na saslušanje u policijsku upravu splitsku, a sutradan je pozvan u policijsku upravu daruvarsku. Iz izjave dane medijima vidljivo je da Ljubo Pavasović Visković negira optužbe Krešimira Antolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.