Hirscher se vraća skijanju već u Soeldenu

Međunarodna skijaška federacija (FIS) potvrdila je da austrijska skijaška zvijezda Marcel Hirscher, koji je najavio povratak skijanju nakon pet godina stanke, ispunjava uvjete za nastup na uvodnoj utrci Svjetskog kupa u Söldenu, prenosi austrijska tiskovna agencija APA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U sklopu razgovora potvrdili smo da je zahtjev nizozemskog saveza za ‘wild cardom’, koji smo dobili u ljeto, valjan i u skladu s pravilima. To znači da Hirscher ima pravo nastupa za Nizozemsku na prvoj utrka u Söldenu, napisali su u priopćenju FIS-a. Prvi veleslalom u Tirolu održat će se 27. listopada.

U kolovozu je Hirscher proveo nekoliko tjedana na južnom otoku Novog Zelanda u skijaškom području Roundhill kako bi testirao svoje skije, ali nije sudjelovao u utrkama na Coronet Peaku, propustivši priliku skupiti važne FIS bodove. Nedavno je skijaška legenda trenirala i u austrijskim Alpama s bivšim kolegom Maxom Franzom, što je podijelio na svojim društvenim profilima.

Ova sezona će biti posebno zanimljiva glede slaloma, jer osim što se vraća Hirscher, vraća se i Lucas Braathen, koji će voziti za Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.