HNL: Osijek i Hajduk u gostima žele iskoristiti remi Rijeke i Dinama

Osijek, 03.10.2021 - Utakmica 11. kola Prve HNL Osijek - Hajduk. foto HINA/ Marko MRKONJIÆ/ ik

Nakon spektakularnog derbija i remija (3:3) dviju vodećih momčadi na ljestvici Rijeke i Dinama u subotu, u nedjelju su u sklopu 12. kola domaćeg nogometnog prvenstva u akciji trećeplasirani Osijek i četvrti Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba sastava imaju mogućnost gostujućim pobjedama prestići ili se izjednačiti s Dinamom i Rijekom, jer trenutačni poredak uoči današnjih utakmica je Rijeka (23 boda), Dinamo (22), Osijek (21), Hajduk (20), Gorica (17)…

Bjeličina momčad je od 15 sati gost Slaven Belupu u Koprivnici. Koprivničani su neugodni za Osijek, zadnja dva međusobna ogleda završena su bez pobjednika, u travnju je u Koprivnici bilo 2:2, a u kolovozu bez golova u Gradskom vrtu, no Slaven Belupo je u rezultatskoj krizi. Nakon sjajnog ulaska u sezonu i četiri boda osvojena u Maksimiru i na Gradskom vrtu u prva tri kola uspjeli su upisati još samo dva remija.

– Kvalitetna su momčad koja godinama igra u HNL-u, uvijek su između šestog i osmog mjesta. Startali su senzacionalnom pobjedom u Maksimiru, uzeli bod protiv nas… Imaju puno iskusnih igrača, isto tako i neke mlade. Maksimalno respektiramo njih, njihovog trenera i sigurno će izaći iz situacije u kojoj se nalaze, najavio je trener Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 17.30 na Šubićevcu će zaigrati Šibenik i Hajduk.

– Bit će nam lakše, što ne igra sjajni Marko Livaja. Ako su točne informacije iz Poljuda, onda će Bijelima nedostajati i Krovinović i Elez. Red je, dakle, da prekinemo niz od dva domaća poraza, optimistično je najavio trener Šibenika Mario Rosas.

– U teškoj smo situaciji zbog ozljeda, ali to je u nogometu normalno. Osim ozbiljnih ozljeda Posavca, Eduoka i Čuića koji će dugo izbivati, protiv Šibenika sigurno u sastavu neće biti ni Vukovića, dok je Krovinović tek počeo trenirati, tako da će teško biti spreman za nedjelju. Izostat će i Marko Livaja zbog kartona, ali obećajem da će oni koji u nedjelju budu nastupili, napraviti sve da pokažemo kako možemo pobjeđivati i bez Livaje, rekao je uoči utakmice trener Hajduka Jens Gustafsson, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.