HNS će pratiti situaciju sa zastavom ‘Velike Mađarske’ i reagirati ako bude trebalo

Foto: HNS

Hrvatski nogometni savez upoznat je s tematikom mogućeg korištenja “povijesnih” zastava Mađarske na utakmicama mađarske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez komunicirao je na ovu temu s krovnom europskom nogometnom organizacijom Uefom, koja je HNS-u potvrdila kako nije dala odobrenje za korištenje takvih zastava te je, štoviše, upozorila Mađarski nogometni savez da bi korištenje takvih zastava i transparenata moglo biti predmet disciplinskog postupka, objavio je HNS.

Sa svoje strane, Hrvatski nogometni savez oštro bi se protivio dopuštanju korištenja bilo kakvih zastava ili transparenata koji bi mogli imati geografske pretenzije na teritorij Republike Hrvatske te će nastaviti pozorno pratiti situaciju i službeno reagirati u slučaju potrebe.

HNS duboko vjeruje da će Uefa nastaviti dosljedno provoditi stav o nedopuštanju korištenja nogometnih utakmica u političke svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.