HNS: Zrinski jedini od drugoligaša dobio licencu za HNL

Foto: Drago Sopta/HNS

Objavljene su izdane i odbijene licence za klupska natjecanja za hrvatske klubove sljedeće sezone, objavljeno je na službenoj stranici HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svih 10 klubova koji su se natjecali u SuperSport HNL-u ove sezone, dobili su licencu za prvi razred hrvatskog nogometa i sljedeće sezone. Ona doduše neće trebati Rudešu, koji sigurno ispada iz prve lige, ali licenca vrijedi i za sva hijerarhijski niža natjecanja.

Jedini od drugoligaša koji je dobio licencu za natjecanje u HNL-u je Zrinski Osječko 1664, koji je trenutno i vodeći sastav Prve NL-a, drugog razreda natjecanja koji se tako zove od ove sezone.

Zanimljivo, Šibenik koji je trenutno druga ekipa Prve NL i zaostaje dva bude za slavonskom ekipom, nije dobila licencu ni za jedno od tri razreda pod paskom HNS-a (HNL, Prva NL, Druga NL). Isto vrijedi i za dosta drugoligaša s obzirom da su licencu za Prvu NL dobili tek Croatia Zmijavci, Vukovar 1991 i Solin, a iz Druge NL Opatija, Kustošija i Mladost Ždralovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, postoji razdoblje za žalbe (do 5.svibnja 2024.) u kojem se mogu iznijeti nove činjenice ili dokazi, pa tako klubovi koji sad nisu dobili licencu imaju šansu za istu u sljedećim danima.

Za UEFA-ina natjecanja licencu su dobili svi trenutni hrvatski prvoligaši osim Rudeša, a licence za UEFA Ligu prvakinja iz ŽHNL-a dobili su ŽNK Hajduk i ŽNK Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.