Hoće li Dario Srna karijeru nastaviti u ”najvećem talijanskom klubu koji nikad nije bio prvak” ili će možda u Split?

Foto: fah

Talijanska Gazzetta dello Sport piše o budućnosti i nastavku karijere bivšeg kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Darija Srne, koji nije prihvatio novi ugovor koji nudi Cagliari. Prema nekim informacijama Srna razmišlja i o povratku u Split.  No, kako stvari stoje za sada od toga neće biti ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Srna će karijeru nastaviti u Italiji, piše Gazzetta i to u klubu koji je, barem kao ime, znatno poznatiji od dosadašnjeg njegovog kluba – Cagliaria.

“Iskusni branič flertuje s Parmom koja planira veliku obnovu u kadru uoči nove sezone. Srna je svakako kvalitetna opcija”, piše Gazzetta dello Sport.

Podsjetimo, bivši hrvatski nogometni reprezentativac najljepše godine svoje duge karijere proveo je u Šahtaru, no, zbog ratnog stanja napustio je Ukrajinu, Šahtar se preselio u Harkiv i više ništa nije bilo isto kao u Donjecku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo lako Srni u karijeri, godinu dana bio je suspendiran jer su mu pronađene ”zabranjene supstance iz vitaminskih pripravaka, a koje nije uzeo svojim krivnjom.” Nisu imali milosti za bivšeg kapetana Vatrenih, koji se od hrvatskog dresa oprostio 2016. godine nakon sjajno odigranog Europskog prvenstva u Francuskoj. Srna je bio jedan od najboljih hrvatskih igrača na turniru, a Vatreni su, predvođeni tadašnjim izbornikom Antom Čačićem, igrali atraktivan nogomet, nažalost, nakon sjajno odrađene grupne faze nesretno je Hrvatska ispala poslije produžetaka od Ronaldovog Portugala, koji je kasnije postao i prvak Europe, a ove godine je osvojio i Ligu nacija.

Kad se nakon suspenzije vratio nogometu Srna nije krio olakšanje, govorio je javno o tome:

“Bilo mi je toliko teško da me fizički boljelo. Prelijepo je opet igrati i boriti se, osjetiti podršku navijača. Konačno u životu opet dišem punim plućima..”, rekao je 37-godišnji hrvatski nogometaš u prvom intervju nakon takozvane doping afere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Parma se prošle sezone vratila u Serie A, a u Italiji mnogi Parmu smatraju najvećim talijanskim klubom koji nikad nije bio prvak Italije. Podsjetimo, devedesetih je za Parmu s velikim uspjehom igrao i bivši Vatreni, Mario Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.