Hoće li Ivan Perišić ostati u Bayernu ili će se ipak vratiti u Inter?

Foto: fah

Prema pisanju talijanske Gazzette Dello Sport Bayern i Inter dogovorili su se o odgodi roka glede hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, koji tako ostaje u Muenchenu. Naime, Bayern je trebao u petak javiti Interu hoće li iskoristiti klauzulu o otkupu ugovora hrvatskog nogometaša koji je ove sezone na posudbi u bavarskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je 15. svibanj određen kao rok budući da se do tada Bundesliga, prema terminima od prije pandemije koronavirusa, trebala završiti, međutim, zbog pandemije Bundesliga je privremeno prekinuta, a trebala bi se nastaviti već nadolazećeg vikenda s obzirom da pandemija polako jenjava.

Podsjetimo, prošlog kolovoza je Bayern Interu platio pet milijuna eura za jednogodišnju posudbu Ivana Perišića, tada je bavarskom klubu ostavljena mogućnost otkupa za 20 milijuna eura. Što će biti još uvijek nije poznato, Bayern očito kalkulira.

Prema jučerašnjem pisanju Sky Sporta u spomenutom roku njemački klub ne namjerava otkupiti hrvatskog nogometaša, a ni trener Intera, Antonio Conte, ga ne vidi u momčadi Intera za iduću sezonu. Inače, Conte je s Interom uspio prokockati dobre šanse za naslov već u ovoj sezoni, za koji će se boriti Juventus i Lazio, dok je milanski klub vrlo vjerojatno ispao iz utrke s obzirom da na trećem mjestu dosta zaostaje.  Perišić bi se vratio u Inter samo dok ne dočeka neku novu posudbu ili stalni transfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom po sve, pa i, naravno, Perišića, klubovi su postigli dogovor i produžili su rok za odgovor koji je produljen do završetka sezone u Njemačkoj. Dakle, do tada se hrvatski nogometaš još stigne nametnuti treneru Bayerna. Podsjetimo, u dresu Bayerna, u svim natjecanjima, je Perišić odigrao 22 utakmice, a zabio je pet golova, uz osam upisanih asistencija. Prvu utakmicu nakon privremenog prekida Bayern igra u nedjelju na gostovanju kod Union Berlina. Utakmica se, naravno, igra bez nazočnosti gledatelja.

Ugovor Ivana Perišića s Interom vrijedi do ljeta 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.