Hoće li Karačić i Cindrić biti spremni za veliko polufinale protiv Norveške?

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija u ludoj utakmici protiv Španjolske, u utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu u grupi, odigrala je 22:22. Remi je, nažalost, više odgovarao Španjolcima koji su zbog bolje gol razlike osvojili prvo mjesto u skupini te će u polufinalu igrati protiv Slovenije, Hrvatska će put do finala morati tražiti preko jake Norveške, možda i najvećeg favorita Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bez obzira na činjenicu da nismo pobijedili razloga za nezadovoljstvo nema, Hrvatska se vratila iz nemoguće situacije, u jednom trenutku drugog poluvremena Španjolci su pobjegli na šest golova razlike (19:13), Hrvatska je stigla i zamalo u potpunosti okrenula rezultat. Sjajno, što posebno raduje, a što je i naglasio izbornik Lino Červar, su odigrali mladi igrači, igrači koji ne igraju toliko često, oni su, uz fenomenalnog Igora Karačića, vratili Hrvatsku u život. Nažalost, Karačić se ozlijedio, s bolnom grimasom na licu četiri minuta prije kraja napustio je parket, a osnovno je pitanje hoće li koljeno dopustiti da zaigra u polufinalu protiv Norvežana?

Protiv Španjolske nije igrao ni Luka Cindrić, srećom, postoje realni izgledi da se igrač Barcelone vrati za najvažniju utakmicu Hrvatske na Europskom prvenstvu. Teško bi bilo i zamisliti koliki bi hendikep bio za našu reprezentaciju kada bi na jake Norvežane morala bez dva možda i ključna igrača. No, Hrvatska je uvijek bila najjača kad je bilo najteže.

Po mnogima vođa ove reprezentacije, najbolji igrač, Domagoj Duvnjak, koji protiv Španjolaca nije igrao na razini prošlih utakmica, no, ne sumnjamo da će u polufinalu biti pravi, ipak je optimističan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok je Karačić, kako smo već pisali, pored novinara u mix zoni prošao s grčem na licu, uz poruku:

”Nemoj molim te, boli me”, Domagoj Duvnjak je bio jasan:

”Ništa, mi smo krenuli sa 5-1, ali to jednostavno nije valjalo i morali smo mijenjati. Imali smo odličnu 6-0 obranu u nastavku, šansu, ali nismo uspjeli pobijediti i to je jedina šteta. Očekujem da se vratiti Cindrić, da budemo kompletni, jer kada smo kompletni i zdravi onda smo puno najjači…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, najbolji hrvatski rukometaš veći je optimist od većine novinara, pa i samog izbornika, koji je nakon susreta bio vidno zabrinut. I nema, nažalost, puno vremena za oporavak, utakmica protiv Norveške na rasporedu je već za dva dana, u petak od 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.