Predsjednik Uprave Raiffeisen banke podnio neopozivu ostavku: ‘Svjestan sam snažnog negativnog dojma’

Foto: www.rba.hr

“Odlučio sam odstupiti sa svoje pozicije kako bih spriječio daljnju reputacijsku štetu banci”, poručio je Michael Müller koji je danas na vlastiti zahtjev podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Uprave Raiffeisen banke, vezano uz negativnu percepciju javnosti oko pozivnog natječaja za odabir PR agencije, stoji u priopćenju banke.

“Svjestan sam snažnog negativnog dojma koji je nastao oko Raiffeisen banke i njezinog menadžmenta te naglašavam kako predmetni dokument ni na koji način ne odražava namjeru menadžmenta Banke. Kao profesionalni menadžer, odlučio sam odstupiti sa svoje pozicije kako bih spriječio daljnju reputacijsku štetu banci”, zaključio je Müller.

“Prihvatio sam ostavku Michaela Müllera kao znak njegovog odgovornog stava, te mu se zahvaljujem na dugogodišnjem radu i doprinosu Raiffeisen banci i RBI grupaciji. Naglasio bih kako se RBI i Raiffeisen banka zalažu za zakonitost, visoke etičke standarde i povjerenje”, izjavio je Andreas Gschwenter, predsjednik Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. i član Uprave matične banke Raiffeisen Bank International (RBI).

U ovom prijelaznom razdoblju, Liana Keserić, iskusna članica tima Uprave Raiffeisen banke bit će vršiteljica dužnosti predsjednika Uprave Banke, po odobrenju Hrvatske narodne banke, zaključuje se u priopćenju banke.

Tražili agenciju koja bi utjecala na Ustavni sud

Podsjetimo, Raiffeisen banka (RBA) tražila je natječajem PR agenciju koja bi uz ostalo utjecala na Ustavni sud u sporu oko ništetnosti ugovora o kreditima u francima.

Hrvatska narodna banka o tom je slučaju istaknula da bilo kakav pritisak na rad Ustavnog suda i bilo kojeg suda ili suca u Hrvatskoj, neovisno o tome dolazi li od samog sudionika sudskog postupka ili putem posrednika, predstavlja neprimjereno i nedopustivo, “a moguće i kažnjivo ponašanje”. Također, podsjetili su na odredbe Zakona o sudovima, kojim je određena zabrana svakog oblika utjecaja na donošenje sudske odluke.

Politička stranka Snaga i Udruga Franak zatražili su u utorak od DORH-a da istraži RBA-ov pokušaj angažiranja PR agencije za pritisak na sudove u sporu oko kredita u ‘švicarcima’, ocijenivši takav postupak nastavkom kriminalnog djelovanja

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr