Hoće li Ronald Koeman i u Barceloni iza sebe ostaviti ”rasulo”?

epa08613000 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Nizozemski stručnjak, Ronald Koeman, ljetos je izabran za trenera Barcelone, odmah po dolasku u klub riješio se nekoliko donedavno standardnih igrača, poput Luisa Suareza i Ivana Rakitića.  Izazvalo je to dosta nezadovoljstva kod igrača Barcelone, prije svih Lionela Messija, koji je ljetos bio uporan u namjeri da napusti klub, ali mu to na kraju čelništvo kluba nije dopustilo. Messi je, naime, imao veliku želju otići kod Guardiole u Mamchester City.  Ni rezultati u novoj sezoni, pritom mislimo na domaće prvenstvo, ne idu previše Koemanu u prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su posebno bili iznenađeni načinom na koji se Koeman obračunao s Luisom Suarezom, odnosno, načinom na koji je ”ispratio” urugvajskog nogometaša, telefonski mu je poručio da na njega više ne računa, uz Suareza iz kluba su otišli Ivana Rakitić, Arturo Vidal, Rafinha, Nelson Semedo

Nije ovo prvi puta da Nizozemac radi takve stvari, odnosno da se tako obračunava s igračima, a bez ikakvog razloga. Koeman je napravio isto kao kada je stigao u Valenciju te je odmah po dolasku bez ikakvog objašnjenja prekrižio nekoliko igrača. Sam si je zakuhao ovo što mu se sada događa u Barceloni. Još nekoliko prvenstvenih poraza i… Pitanje je samo hoće li Koeman i u Barci iza sebe ostaviti rasulo?

Koeman se na klupi Valencije zadržao pola godine te je zbog loših rezultata dobio otkaz, ovog se razdoblja nerado sjeća nizozemski trener, ali i  legendarni Joaquin Sanchez koji je tada bio član Valencije, a za vikend će ponovo imati susret s njim jer će njegov Betis igrati protiv Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da sam ja u upravi Betisa ne bih doveo Ronalda Koemana ni za kućnog majstora. Nas dvojica smo svojevremeno rekli jedan drugom mnogo toga. U subotu ga neću pozdraviti, a neće ni on mene”, rekao je Joaquin te je dodao:

“Trenirao me je u Valenciji i to je bilo jedno ružno razdoblje moje sportske karijere. Nije bilo baš ugodno, ali ne želim pričati o tome jer mi je bolno i prisjećati se toga”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.