Hoće li rukometni klub Zagreb Ligu prvaka igrati u Areni?

Rukometni klub PPD Zagreb samo 13 dana prije početka natjecanja u novoj sezoni EHF Lige prvaka nema riješeno pitanje dvorane u kojoj će 17. rujna ugostiti njemački Kiel, stoji u priopćenju hrvatskog rukometnog prvaka, no iz nadležnog Gradskog ureda tvrde da se to neće dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prilogu priopćenja dva dopisa

U prilogu Zagrebova priopćenja nalaze se dva dopisa. Prvi je dopis onaj koji je PPD Zagreb 17. kolovoza 2015. godine uputio Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport i u kojem je zamolba za osiguravanje termina u Areni Zagreb, gdje je hrvatski prvak običavao igrati utakmice u Ligi prvaka te poneke i u SEHA ligi proteklih sezona. U tom je dopisu navedeno pet termina utakmica Lige prvaka te tri utakmice SEHA lige u razdoblju od 12. rujna do 16. prosinca 2015.

Drugi dopis je stigao kao odgovor na zamolbu PPD Zagreba iz Gradskog ureda, datiran na 2. rujna 2015., a potpisao ga je pročelnik ureda Ivica Lovrić, u kojem. između ostalog, stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S obzirom da su planirana sredstva u ukupnom iznosu realizirana u ovom trenutku nismo u mogućnosti izdati vam suglasnost za korištenje traženih termina za odigravanje Europske lige prvaka. Odigravanje utakmica SEHA lige molimo da planirate u nekoj drugoj dvorani koja odgovara tome rangu natjecanja.”

Iako je već bilo naznaka da bi moglo biti problema s terminima u Areni Zagreb, u Zagrebu su se nadali da će biti pronađeno zadovoljavajuće rješenje.

“U Zagrebu postoje samo dvije prikladne dvorane za odigravanje europskih utakmica, odnosno Lige prvaka i SEHA lige, a to su Arena Zagreb i Ledena dvorana Doma sportova. Ledena dvorana je prepuštena samo jednom klubu i jednom sportu i mi drugog rješenja u Zagrebu nemamo, osim Arene Zagreb”, rekao je za Hinu direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Ante Ančić te istaknuo da u klubu još uvijek vjeruju da će odluka nadležnog Gradskog ureda biti promijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u Zagrebu su krenuli i u traženje alternativnih rješenja.

“Grad Varaždin nam je izašao ususret i omogućio da 12. rujna utakmicu SEHA lige protiv Vardara igramo u njihovoj Gradskoj dvorani. Ako ne uspijemo dobiti termin u Areni Zagreb, morat ćemo i protiv Kiela igrati tamo. No, to nije jednostavno, jer smo u aplikaciji naveli Arenu, tako da nam EHF mora odobriti preseljenje u varaždinsku dvoranu”, istaknuo je Ančić.

Pročelnik nadležnog Gradskog ureda Ivica Lovrić uvjeren je da će rješenje biti pronađeno i da će PPD Zagreb 17. rujna protiv Kiela igrati u Areni Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi u ovom trenutku nemamo sredstva kojima bi mogli platiti troškove Arene Zagreb, sve dok ne bude napravljen rebalans proračuna. No, prije dva dana je na Skupštini Sportskog saveza Grada Zagreba je PPD Zagrebu odobreno 1,5 milijuna kuna. Za potrebe SEHA lige preuređena je Kutija šibica. Doista nije isplativo igrati utakmice koje posjećuje 500 do 800 ljudi u dvorani za 15.000 ljudi. Ako postoji neka utakmica SEHA lige koja će privući veliki broj gledatelja, onda ima smisla igrati u Areni. No, Liga prvaka će se igrati u Areni, a gdje bi drugdje”, zaključio je pročelnik Lovrić.

Novi režim prodaje ulaznica

U petak je iz PPD Zagreba stigla i obavijest o novom režimu prodaje ulaznica za utakmice EHF Lige prvaka. U odnosu na prošle sezone, kada su se ulaznice za Ligu prvaka dijelile, zbog povećanih troškova organizacije klub je prisiljen prodavati ulaznice za donje sektore u Areni Zagreb po cijenama od 10, 20 i 40 kuna, ovisno o poziciji, a za sektore 101-106 i 111-116 bit će moguće kupiti godišnju ulaznicu za 250 kuna koja će vrijediti za sedam domaćih utakmica u skupini A EHF Lige prvaka. Za gornji sektor ulaznice će, kao i dosad, biti dijeljene.

Vlasnici godišnjih ulaznica imat će pravo prvokupa za utakmice osmine finala i četvrtfinala, ako će PPD Zagreb uspjeti ponoviti ili nadmašiti prošlosezonske rezultate. Godišnje ulaznice moći će se kupiti samo preko sustava “ulaznice.hr”, a pojedinačne će biti u prodaji i na blagajnama Arene Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.