Hoće li tvrdoglavost Ronalda Koemana ponovno skupo koštati Barcelonu?

epa08613000 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Barcelonu je, zahvaljujući Ronaldu Koemanu, prošlo ljeto napustilo nekoliko itekako bitnih igrača, između ostalih Luis Suarez i Ivan Rakitić, a što se danas osjeti na igri katalonskog diva koji je suočen s financijskom i rezultatskom krizom. Jedan od onih koje je Koeman prekrižio bio je mladi vezni nogometaš Barcelone Riqui Puig. Nizozemac je poručio Puigu da je najbolje da ide na posudbu jer neće dobiti priliku, međutim, on je to odbio te je ostao. Zapravo je pitanje, ako Barcelona ovako nastavi, tko će duže ostati na Nou Campu, nerijetko se govori i otkazu samom Koemanu, iako je Barcelona veliki klub koji ne prakticira otkazivati treneru nakon samo nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Puig je bio uvjeren da se za svoju minutažu može izboriti u dresu Barcelone, međutim, u prvom dijelu sezone, naravno, Koeman je želio potvrditi svoju ”nepogrešivost” te je spomenuti talentirani 21-godišnjak odigrao tek 77 utakmica, što nije niti jedna cijela utakmica. Takvo ponašanje Koemana razljutilo je navijače katalonskog kluba koji smatraju kako Puig zaslužuje priliku, ali pravu priliku, s obzirom kako se radi o velikom talentu katalonskog kluba. Međutim, jasno je kako Nizozemac to neće dozvoliti te je ponovno Puigu poručio da je najbolje da u siječnju napusti klub.

Prema pisanju španjolskih medija za Puiga postoji veliko zanimanje, zbog čega su na Nou Campu iznenađeni. Klub želi poslati mladog veznjaka na posudbu do kraja sezone, a Mundo Deportivo piše da se za njega raspituje čak i Milan. Navodno Milan želi 21-godišnjeg igrača Barcelone dovesti već početkom siječnja, ali uz opciju da na kraju mogu otkupiti njegov ugovor. Ako Barcelona na takav, ”koemanski”, način ostane bez jednog od najtalentiranijih nogometaša sasvim sigurno navijači to Koemanu neće tako skoro oprostiti, a on se ponaša kao da mu je svejedno. Možda zapravo i jeste?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.