Hoće li UEFA promijeniti format Europskog prvenstva i hoće li se ipak igrati u jednoj zemlji?

Foto: fah

Krovna europska nogometna organizacija, UEFA, razmišlja navodno o promjeni formata za Europsko nogometno prvenstvo, koje se trebalo igrati ove godine, međutim, zbog pandemije koronavirusa je, kao i Olimpijske igre u Tokiju, odgođeno za 2021. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, čelni čovjek UEFA-e, Aleksander Čeferin, rekao je kako ”nije nužno da se Euro igra u 12 gradova Starog kontinenta te se može igrati i u  11, 8, 5 ili u samo jednoj zemlji”. Čeferin smatra da će se Europsko prvenstvo 2021. godine igrati prema planiranom rasporedu, no upitno je hoće li se igrati u više od jedne zemlje.

”Ili će pandemija koronavirusa završiti ili će biti potpuna katastrofa”, poručio je prvi čovjek UEFA-e, koji se nerijetko nepotrebno zapliće i u političkim vodama, primjerice, nisu mu strane kritike ni na računa slovenskog premijera Janeza Janše.

Europsko prvenstvo 2021., na kojem će naslov braniti Portugal, a koji je tu titulu osvojio 2016. godine u Francuskoj, igrat će se od 11. lipnja do 11. srpnja sljedeće godine. Odgodom Eura koji se trebao igrati ove godine omogućeno je da se u izvanrednim uvjetima završe klupska natjecanja većine nacionalnih prvenstava, kao i Liga prvaka i Europska liga, doduše, uglavnom bez nazočnosti gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prvobitno je najavljeno da se 16. izdanje Europskog prvenstva održi u Rimu, Londonu, Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Dublinu, Glasgowu, Münchenu i Sankt Peterburgu. No kako piše engleski The Sun nekoliko se gradova domaćina Eura može povući iz organizacije, a to su prije svih  Baku (Azerbejdžan) i Sankt Peterburg (Rusija), dok je situacija neizvjesna i u Bilbau (Španjolska), gdje zapravo postoji problem s prodajom ulaznica.

Dakle, ako se završni turnir ne bude mogao igrati u dvanaest zemalja mogao bi se premjestiti u jednu zemlju. Sun vjeruje kako bi to mogao biti London. Drugim riječima, Englezi kao Englezi, navlače na svoju stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.