Hoćemo li nastaviti nezapamćen niz? Hrvatska na Europskom prvenstvu u borbi za novo odličje, preko Italije do bronce?

Foto: fah

Nakon poraza hrvatske vaterpolske reprezentacije od Srbije, jednim dijelom zbog čudnih sudačkih kriterija, a drugim dijelom zbog ne baš najboljeg ulaska u utakmicu, u polufinalu Europskog prvenstva, pred vratima je Italija. Naime, večeras od 20:30 sati izabranici Ivice Tucka love broncu u Barceloni. Pobjeda bi predstavljala kontinuitet velike žetve odličja hrvatskog vaterpola, kao najtrofejnijeg hrvatskog sporta od samostalnosti do današnjih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, teško je Barakudama pao poraz od Srbije, nije se previše spavalo te noći, no, nema puno vremena za razmišljanje o propuštenim prilikama, veliko natjecanje kao što je Europsko prvenstvo od vrhunskog sportaša traži puno toga, pa i brz oporavak, koliko god porazi, kao sastavni dio sporta, bili bolni.  Nema povratka na meč sa Srbijom, Barakude su okrenute utakmici s nezgodnom Italijom, koja u posljednje vrijeme igra sjajan vaterpolo, bez obzira na uvjerljiv poraz od Srba u polufinalu.

Večerašnji sraz na Montjuicu prilika je hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji za oporavak od poraza u polufinalu te povratak u domovinu s medaljom oko vrata.

U razgovoru za Sportske novosti kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije, Andro Bušlje, najavio je borbu za treće mjesto protiv Italije. Pravi sugovornik u svakom slučaju s obzirom kako je igrao u Serie A, točnije, godinu dana branio je boje Posillipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako igrati protiv Italije, Hrvatska ima kvalitetu, no, je li polufinale i poraz u polufinalu ipak ostavilo previše traga na igračima?

 ”Moramo odigrati onako kako mi najbolje znamo. Znam, to je recept valjda za svaku utakmicu. Čvrsta i koncentrirana obrana, a u napadu bolje nego što je bilo dosad jer vidimo da Talijani igraju sjajno. Oni su ovamo došli sa samo jednim centrom, ali to su toliko nadoknadili i usavršili da se ni ne primijeti. Plivački su dobra momčad, što je i inače njihova karakteristika. Tu svi ulaze, pokretljivi su, ima ih sa svih strana, kako se kaže. Zato je koncentracija ključna. Opet, mislim da smo mi kvalitetniji.”

Sasvim sigurno, bez obzira na sve, Hrvatsku je više ranio poraz u polufinalu nego što je to slučaj s talijanskom reprezentacijom. Ipak je Hrvatska svjetski prvak i bila je prvi favorit Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kada uđete u polufinale, svatko računa i gleda i razmišlja samo o finalu i o tome kako osvojiti zlato. No onda izgubite, ali ostaje vam borba za itekako vrijednu broncu. Nije laka utakmica, ali ogromna je razlika vratiti se doma s nečim opipljivim ili praznih ruku”, zaključio je Bušlje,

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.