Horvat: “Ovo je bio test karaktera i položili smo ga”

Hrvoje Horvat
Foto: RK Dubrava

– Imali smo praktički izgubljenu utakmicu, ali smo se vratili u drugom dijelu, izjavio je nakon pobjede nad Islandom na Euru izbornik hrvatskih rukometaša Hrvoje Horvat za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu u drugom krugu Europskog prvenstva svladavši u ponedjeljak u Budimpešti Island 23:22 (10:12).

– Možemo se veseliti ovoj teško izborenoj pobjedi, bila je stvarno teška utakmica, vrlo borbena i nije bila nimalo lijepa na momente. Improvizirali smo, imali smo praktički izgubljenu utakmicu u prvom dijelu, a onda smo sve preokrenuli, prije svega napadom 7 na 6, te dobrom obranom, kazao je Horvat.

Uz raspoloženog vratara Hallgrimssona, koji je sakupio šest obrana do polovice prvog poluvremena, Island je u 19. minuti došao do pet pogodaka prednosti (9:4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nikako nam napad nije štimao u tom dijelu, umorni su bili i Cindrić i Marić, te nikako nismo pronašli ritam. Ako umoru, dodaš i neuigranost, onda uđeš u nesigurnost. Srećom, igra 7 na 6 nas je vratila, a obrana je profunkcionirala. Srna je bio jako bitan za 6-0, Islanđani se tu nisu snašli i okrenuli smo utakmicu. Drago mi je zbog Pešića i njegovih 13 obrana, vratari su bili prozivani na ovom prvenstvu, a oni su svaki dan imali različite igrače u obrani i nije im bilo lako, kazao je Horvat.

Pobjednički pogodak je 15 sekundi prije kraja postigao Ante Gadža.

– Sretni smo, imali smo dobru utakmicu i takvu obranu i borbenost smo danas pobijedili. Puno nam je igrača nedostajalo i puno nam se igrača izrotiralo, nije to bilo lako sve posložiti. Ovo nam je bio test karaktera i položili smo ga, kazao je Gadža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.