Horvat: ‘Vjerujem u ove dečke, neće biti velikih promjena’

Foto: snimka zaslona

Nakon preuzimanja funkcije izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, Hrvoje Horvat nema puno vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u ožujku na rasporedu je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Jučer se oprostio od svojih igrača u našičkom Nexeu i u potpunosti se posvetio reprezentaciji, piše HRT.

Vizija nove hrvatske reprezentacije?

– Vidjeli smo na zadnjem Svjetskom prvenstvu da nismo bili pravi, da to nije ona Hrvatska koju smo naviknuli gledati. Sigurno da treba analizirati dobro što se tamo izdešavalo i sa jednom novom energijom, elanom, novom vizijom ući u sljedeći ciklus koji nas čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li biti velikih promjena? Hoće li otići neki stari igrači?

– Apsolutno vjerujem u ove dečke koji su tu. Puno smo pričali i promišljali o tom kadru, to su sve pravi dečki, reprezentativci, prekaljeni, koji su dugo godina ‘unutra’, nešto mladih snaga koji trebaju nositi Hrvatsku na sljedećim okupljanjima. Velikih promjena sigurno neće biti. Svjesni smo da nismo bili pravi i vjerujem da će se sada ukazati druga prilika i da ćemo se pokazati u pravom svjetlu već u Francuskoj.

Bez obzira na neuspjeh u Egiptu, mogu li igrači naći energije da vidimo potpuno drugačiju sliku u tako kratkom vremenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi u stožeru i igrači svjesni smo da je to bio podbačaj i nije bila prava slika Hrvatske i uvjeren sam da ćemo uz neke minimalne korekcije, naravno i uz bolji zdravstveni karton, s ovim dečkima napraviti prave stvari.

Više niste u Nexeu, sada je Vaš jedini posao i preokupacija reprezentacija?

– Da, bio je stav Saveza da izbornik bude profesionalac, tj. da isključivo obnaša jednu funkciju. Prezahtjevan je period ispred nas i sigurno je da se izbornik treba posvetiti sto posto radu selekcije i stoga sam se jučer morao pozdraviti sa svojim dečkima, sa klubom gdje sam proveo predivnih pet godina i ovom prigodom im zahvaljujem na predivnoj suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska javnost i gledatelji vrlo su kritični. Vi ste mladi, dolaze kritike za neiskustvo?

– Prošao sam osam godina kroz rad u HRS-u, kroz kadetska europska i svjetska prvenstva, juniorska, tri godine sam pomoćnik Lini Červaru i mislim da se tu zatvorio jedan krug i da sam potpuno spreman za ove izazove koji nas čekaju. Imam viziju, imam volju, energiju, znanje i vjerujem da ću to vrlo brzo i pokazati, rekao je novi hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.