Hrgović odgovorio na prozivke o odabiru “slabih” protivnika

filip hrgović
Foto: Instagram

Hrvatski boksač Filip Hrgović (13-0) sljedeću će borbu u profesionalnoj karijeri imati sljedeću subotu, 4. prosinca u Las Vegasu protiv Amerikanca Scotta Alexandera (16-4-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski teškaš se tako vraća u ring nakon pobjede protiv Crnogorca Marka Radonjića 10. rujna.

– Trenutačni status u karijeri? Moglo je biti bolje, ali i lošije. Napravili smo određene posao, imam 13 pobjeda, na nekim ljestvicama sam bio u Top 10, a na BoxRec sam bio u Top 15. Mislim da smo napravili dosta dobar posao, ali ne i maksimalan u dosadašnjoj karijeri. Spreman sam i za jače protivnike. Sigurno sam mogao imati na “skoru” Heleniusa, Martina, Chisoru i taj rang protivnika, rekao je Hrgović.

Istaknuo je da takve protivnike proziva mjesecima i godinama, ali zbog toga kako funcionira svijet boksa, nije došlo do mečeva za koje je bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moje vrijeme tek dolazi. Najbolje godine za teškaša su od 30. do 35. Prilagodio sam se pravilia profesionalnog boksa, spreman sam za 12 rundi i pitanje je vremena kada će doći najveća imena.

Plan je da se za proljeće održi borba za IBF elimitatora, sljedećag izaziva.

– Vrti se nekoliko imena, ne bih ih htio spominjati da opet ne bude razočaranja. Nadam se da će biti te borbe da dobijem status obaveznog izazivača. Uskoro bi i teška kategorija trebala dobiti ujedinjenog prvaka svijeta nakon 15 godina. Hoće li tu biti mjesta, hoće li IBF-ov prvak uprazniti titulu i pustiti mene da se borim za nju, moguć je i taj scenarij. Čisto sumnjam da će Usik ili Joshua prihvatiti borbu sa mnom, a ne ići u borbu za ujedinjenje koja će vrijediti nekoliko stotina milijuna, rekao je Hrgović na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući problem vidi i u tome da mu sljedeće godine istječe ugovor s promotorima iz Team Sauerlanda, pa se nameće pitanje koliko im se isplati ulagati u boksača koji bi mogao otići.

Govorio je i o odabiru protivnika.

– Dobar protivnik se mora platiti, velika imena koštaju, svi gledaju svoj interes. Jedan od problema je što sam riskantna borba za svakoga. Netko mora dobiti veliki novac da bi prihvatio takvu borbu, ustvrdio je Hrgović te zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne znam. Ali kako kažem vama, tako kažem i promotoru. Kod mene nema ništa skriveno. Želim se boriti sa svima, osjećam se spreman za svakog. Dao sam se cijeli u boks, zadnje dvije i pol godine se pripremam u Americi, ali ne dobivam borbe koje želim. Frustiran sam i više od svojih “hejtera”. No, sve će se posložiti, prije ili kasnije.

Hrgović je izvukao i podatke o najboljim teškašima u povijesti i njihovim protivnicima u 14. meču u karijeri, na kojoj je sad razini hrvatski teškaš.

– Joe Lewis imao je protivnika koji je imao 31 pobjedu i 28 poraza. Rocky Marciano, jedini neporaženi teškaš, protivnik mu je imao sedam pobjeda i 10 poraza. Sonny Liston borio se s boksačem koji je imao 38 pobjeda i 24 poraza. Muhammad Ali, 16-0. Mike Tyson, njegov protivnik je imao 13 pobjeda, šest poraza. Lennox Lewis bio je u ringu protiv čovjeka koji je imao 24 pobjede, 10 poraza. Vladimir Kličko – četiri pobjede i 13 poraza. Imam 13 borbi, tek 29 godina i ima vremena za sve, zaključio je hrvatski boksač, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.