Hrvat na klupi velikana: Legenda Bayerna hvali angažman Nike Kovača, u Dortmundu podrugljiva reakcija…

Foto: Twitter

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač od ljeta će preuzeti najveći njemački i jedan od najvećih svjetskih nogometnih klubova – Bayern. Niko će Bayern voditi najmanje tri godine, naravno, sve će ovisiti o rezultatima kluba za vrijeme njegove ere. Kovač je inače treći Hrvat na klupi njemačkog nogometnog velikana. Prva su dvojica bili tamo davnih šezdesetih Zlatko Čajkovski i Branko Zebec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Angažman Nike Kovača izazvao je brojne komentare, pa i polemike, no, većinom odobravanje, u Njemačkoj. Jedan od onih koji je reagirao pozitivno na činjenicu da će Hrvat sjesti na klubu Bayerna je i bivši kapetan istoimenog kluba Stefan Effenberg, koji je pohvalio čelnike njemačkog prvaka, prvenstvo zbog hrabrosti.

“Bayern je 100% donio pravu odluku, nema nikavih dvojbi da je Kovač idealno rješenje za trenera”, rekao je 49-godišnji Effenberg za t-online. Effenberg je zajedno s Nikom u sezoni 2001./2002. igrao za minhenski klub.

“Niko je autentična osoba i odlično će se uklopiti i kada je u pitanju njegov karakter. Bayern je uvijek jedan od kandidata za osvajanje Lige prvaka, a s Kovačem mu šanse znatno rastu!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reakcija je došla i iz redova najvećeg rivala Bayerna Borussije Dortmund. Pomalo nekorektna. Naime, u Dortmundu su se grubo našalili sa komentarom Hasana Salihamidžića koji je prije toga rekao kako je čuo da je i Borussia željela angažirati hrvatskog trenera.

“Da, čuo sam to. Ne znam tko to može ozbiljno shvatiti, pa to je kao da učenik iz prvog reda stalno tuži učiteljici da je čuo ovo ili ono u razredu…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.