Hrvati u Serie A: Mandžukić ponovno dokazao da nije ‘teret reprezentacije’ kako mu neki prigovaraju, Pjaca se vratio i sve ovisi o njemu!

Foto: fah

Juventus je u dobroj utakmici, koja je zbog opuštenosti igrača spomenutog kluba u završnici postala neizvjesnija nego što je trebala biti, pobijedio Atalantu i tako izborio četvrtfinala talijanskog Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica povratka Marka Pjace, koji nije igrao od početka, ali je ipak pokazao da se na njega može računati i da će biti najveće pojačanje talijanskog prvaka ove zime. Pjaca se definitivno vratio, što sasvim sigurno raduje i izbornika Vatrenih, koji se nalazi u Kini, gdje Hrvatska s rezervnom momčadi igra China Cup.

Hrvatskog izbornika Antu Čačića također sasvim sigurno može radovati vijest da je najbolji strijelac Vatrenih ove generacije, Mario Mandžukić, u sjajnoj formi, čak i ako su dva mjeseca preostala do nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo takvo saznanje može biti razlog za opravdanje.  Mnogi su bili spremni tvrditi kako je Mandžukić svoje najbolje utakmice za reprezentaciju već odigrao. Je li tome tako pokazati će vrijeme, no, protiv Atalante je briljirao i bio središnja figura utakmice, strijelac i asistent. Navijači su Mandžu pozdravili ovacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je ovo dobra utakmica obje momčad. Nažalost mi smo prestali igrati pri kraju i riskirali da primimo i treći gol”, rekao je nakon pobjede protiv Atlante 3:2 trener Juventusa Massimiliano Allegri, koji ipak nije do kraja bio zadovoljan igrom svojih igrača.

“Nedopustivo je da maknemo nogu s gasa. Stvarno smo puno riskirali. Utakmica nije gotova dok sudac ne da znak za kraj. Imali smo mirnu utakmicu, trebali sačuvati mrežu. No, loše smo se branili kod golova. To nam se događa često, barem jednom mjesečno.”

Trener talijanskog prvaka osvrnuo se i na činjenicu da je svoju prigodu dobio i drugi hrvatski reprezentativac 21-godišnji Marko Pjaca. Trener je zapravo rekao kako je Pjaca dobio svoju priliku, ali je isto tako vrlo jasno dodao da sad o njemu sve ovisi, o njegovom ponašanju na treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Marko se vratio se nakon 100 dana pauze, mlad je, a večeras je naučio da je teško igrati u Italiji”, poručio je trener najboljeg kluba u Italiji.

Hrvatska “kolonija” u talijanskoj ligi vrlo je brojna i reprezentativna, uz Pjacu i Mandžukića tu su Nikola Kalinić, Milan Badelj, Ivan Strinić, Marko Rog…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.