Hrvatima na OI uspjelo što nikome nije 113 godina

Tokio, 29.07.2021 - Hrvatski teniski par Marin Cilic i Ivan Dodig izborili su finale Olimpijskih igara Tokio 2020 nakon pobjede protiv Nizozemaca Daniella Marcusa i Venusa Michela. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Prvi put od 1908. godine u finalu olimpijskog turnira muških teniskih parova igrat će tenisači iz iste zemlje. Bit će to Hrvati Marin Čilić i Ivan Dodig s jedne strane mreže te Nikola Mektić i Mate Pavić s druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek dva puta u povijesti se dogodilo da u finalu igraju tenisači iz iste zemlje. Prvi put kad su 1904. godine na cijelom turniru sudjelovali samo američki parovi i drugi put četiri godine kasnije, kada su Britanci osvojili sve medalje u konkurenciji parova iz osam zemalja.

No, tenisa na OI nije bilo od 1924. do 1988. godine…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.