Hrvatska protiv Estonije u respektabilnom sastavu: Pobjeda za jačanje samopouzdanja uoči odlučujućih utakmica!

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra u Tallinnu igra prijateljsku utakmicu protiv Estonije. Nakon sjajne atmosfere na Maksimiru protiv Ukrajine, teške, no, zaslužene, pobjede (1:0, Kalinić)  dvoboj protiv Estonije dolazi na neki način poput relaksacije s obzirom kako su Vatreni prema Tallinnu otputovali bez najboljih igrača, ali opet u dovoljno jakom sastavu da se dobije reprezentacija kao što je to Estonija. Susret počinje u 18 sati, a prijenos je na drugom programu HTV-a. Hrvatska će igrati bez Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića, Nikole Kalinića i Danijela Subašića. Vraća se Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Estonci su u subotu odradili kvalifikacijski susret s Ciprom u Nicosiji (0:0) i u Tallinn se vratili iscrpljeni u nedjelju rano ujutro, drugim riječima, iako domaćini nisu u povlaštenom položaju, Vatreni su, kao i uvijek protiv Estonije, veliki favoriti. Inače, spomenimo, kako je Hrvatska prvu službenu utakmicu odigrala upravo u Tallinnu i to, dakako, protiv Estonije, davne 1994., Hrvati su golovima Davora Šukera slavili 2:0. Tada se rađala jedna nezaboravna vatrena generacija.

Podsjetimo, Estonija je u dosadašnjih pet kvalifikacijskih utakmica osvojila ukupno četiri boda, imaju pobjedu nad Gibraltarom (5:0). Poraženi su u Zenici, primili primili su pet golova, (0:5),  u Bruxellesu od Belgije čak osam komada (1:8). Hrvatska je već u Tallinnu, izbornik Ante Čačić ovom će prilikom imati respektabilnu momčad, vjerojatni sastav Vatrenih:

L.Kalinić – Jedvaj, Mitrović, Vida, Pivarić – Badelj, Kovačić – Pjaca, Rog, Perišić – Kramarić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uz vrijedna tri boda iz susreta s Ukrajinom, velika je stvar što su se vratili ljudi na tribine, što smo svi zajedno pokazali da možemo biti dobri i na terenu i izvan njega. Ponosimo se time, pogotovo kada se uzme u obzir sve što smo prošli u zadnje dvije godine”, kazao je za internetsku stranicu HNS-a izbornik Ante Čačić, koji ima razloga za zadovoljstvo, pobjeda protiv Ukrajine učvrstila je Hrvatsku na prvom mjestu kvalifikacijske skupine, a na prijedlog Davora Šukera izborniku je produljen mandat te će još najmanje dvije godine ostati na klupi Vatrenih. Naravno, sve ovisi koliko će izbornika pratiti rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.