Hrvatska iz drugog plana lovi medalju: ‘Može li neuništivi Lino Červar pronaći recept za naslov’?

Foto: fah

Utakmicom Njemačke i Koreje u 18 i 15 sati počelo je Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se ovog puta igra u čak dvije države, Njemačkoj i Danskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za hrvatsku rukometnu reprezentaciju SP počinje zapravo počinje dan kasnije. Naime, Hrvatska u petak 11. siječnja od 18 sati igra protiv uvijek neugodnog Islanda. Prema riječima rukometaša i izbornika Line Červara sve misli okrenute upravo prema Islandu. No, ostaje dojam kako Hrvatska nakon dugo vremena ne spada u uži krug favorita za medalje.  U prvi plan mediji, kako strani tako i hrvatski, guraju neke druge reprezentacije, iako momčad Line Červara itekako ima što za reći, a vjerujemo da će to pokazati, na SP-u.

U većini zemalja sudionika SP-a jedna od glavnih sportskih tema svakako je Svjetsko prvenstvo, no, ne toliko u Francuskoj, koja je ipak najdominantnija ruka sila posljednjeg desetljeća. Tako francuski L’Equipe tek na 14. stranici današnjeg broja, objavilo je članak pod naslovom: ”Svi protiv Francuske”.

U samom uvodu u tekst naveli su i favorite za naslov, u prvom su planu Danci, Nijemci, dakle, domaćini turnira, dok za Francusku tvrde kako je ove godine ipak nešto manje opasna nego što je to bilo ranije s obzirom kako zbog ozljede nema njihovog najboljeg igrača – Nikole Karabatića.  Glede Hrvatske, ukratko rečeno ne smatraju je glavnim konkurentom, iako tvrde da Hrvatska ima sjajne, talentirane rukometašem. Napise o Hrvatskoj obilježili su sa slikom Domagoja Duvnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kako ignorirati toliko talenta na jednom mjestu? S Duvnjakom, Cindrićem i Štrlekom Hrvatska ima neke od najboljih igrača na planetu, a tu su i ubojiti Alen Blažević i Željko Musa. No, unatoč tome, Hrvatska se muči zadnjih nekoliko godina, a potpuno se raspala prošle godine na svojem terenu na Europskom prvenstvu. Unatoč debaklu, neuništivi Lino Červar ostao je izbornik. Je li taj čarobnjak, koji neodoljivo podsjeća na Woodyja Allena, u stanju pronaći recept za još jedan naslov? Njegova je momčad, unatoč problemima, još uvijek spremna zadati zastrašujuće udarce”, navodi se u analizi hrvatske rukometne reprezentacije.

Francuzi su u okviru članka sa zvjezdicama ocjenjivali šanse reprezentacija, pet su zvjezdica dobile Francuska i Danska, četiri Njemačka i Španjolska, Švedska tri, Norveška dvije, a Hrvatska samo jednu. No, borba za medalje, srećom, neće se voditi u medijima, pa čak ni onim uglednima kao što je L’Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.