Hrvatska otvara SP protiv Singapura; Karković: Prvi mečevi uvijek su najteži

Foto: HSTS

Hrvatski stolnotenisači Andrej Gaćina, Tomislav Pucar, Filip Zeljko i Ivor Ban svjetsku smotru otvorit će 1. listopada dvobojem protiv Singapura (13 sati po srednjoeuropskom vremenu). U skupini 7 su još Kineski Tajpeh i Belgija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prolazak dalje trebat će dohvatiti jedno od prva dva mjesta ili eventualno biti među najboljim trećeplasiranima, što je s obzirom na skupinu ostvarivo, ali nema lakih protivnika.

– Idemo meč po meč, prvi je sa Singapurom. Ne znamo puno o njima, nismo baš previše pojedinačno igrali s njima, tako da ćemo vidjeti. Ono što respektiramo, oni su sad na zadnjim igrama Commonwealtha dobili Englesku u najjačem sastavu, tako da je to apsolutno ekipa koja ima kvalitetu i morat ćemo vjerojatno odigrati na dobroj razini da to prođemo, prenosi Hrvatski stolnoteniski savez riječi izbornika muške seniorske reprezentacije Nevena Karkovića.

– Prvi meč je uvijek svima najteži, kako nama, tako i drugima i manje je bitna nekakva kvaliteta ili ljepota igre. Bitno je na bilo koji način taj prvi meč nekako izvući, iščupati i dobiti i nadamo se da ćemo imati dovoljno mirnoće. Prvi mečevi su obično prilagodba na dvoranu, ne znaš gdje si po pitanju forme dok ne počnu prvi mečevi, ističe izbornik Karković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dečki su spremni, fizički i psihički, tako da očekujemo da ćemo pružiti našu najbolju moguću razinu, a u tom slučaju smo onda vrlo jaka momčad, dodaje Karković.

Na SP-u prije četiri godine hrvatska muška reprezentacija zaustavljena je u osmini finala od Brazila s 3:2, a ženska također u osmini finala od Turske s 3:1. Naslov u obje konkurencije brani Kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.