Hrvatska remizirala sa Španjolskom 0:0 i kao prvoplasirana otišla u četvrtfinale EP-a!

Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina kao pobjednik skupine se plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva u Bugarskoj nakon što je u zadnjem kolu u Slivenu odigrala 0-0 sa Španjolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pobjeda nad domaćinom turnira Bugarskom (2-0) i Austrijom (1-0), kojima su izborili prolaz među osam najboljih, hrvatski kadeti su remijem protiv Španjolske osvojili grupu bez primljenoga zgoditka. Španjolcima je za prolaz bio dovoljan i bod i bila je to utakmica bez mnogo rizika. Najveću šansu Španjolci su propustili u 67. minuti kada je udarac Villalbe iz blizine obranio najbolji pojedinac utakmice vratar Ivan Nevistić. Izabranici Darija Bašića mogli su u posljednjoj minuti i do pobjede, ali je udarac Karla Igora Majića s gol-linije očitio branič Cucu.

U drugoj utakmici skupine Bugarska i Austrija su odigrali 1-1. Hrvatska je pobjednik skupine sa sedam bodova i gol razlikom 3-0, dalje je prošla i Španjolska s pet bodova, Austrija je natjecanje završila s dva, a domaćin Bugarska s jednim bodom.

U četvrtfinalu 15. svibnja Hrvatska ide na drugoplasiranu reprezentaciju iz skupine B, a to mogu biti Češka, Njemačka ili Belgija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko prvenstvo U-17, skupina A, Sliven:

Hrvatska – Španjolska 0-0

Hrvatska: Nevistić, Hudećek, Sosa (Soldo, 46), Briški, Kalaica, Lovren (Majić, 55), Halilović, Urošević, Zenko, Babić (Brekalo, 53), Blečić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska: Inaki, Amo, Cucu, Alex Martin, Dani Morer, Fran, Villalba, Pepelu (Moya, 73), Dani Olmo, Kuki (Navarro, 78), Carles Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.