Hrvatska reprezentacija na Meksiko ide bez pola prve momčadi: Najveće zvijezde neće igrati?

Peru će biti glavna američka provjera hrvatske nogometne reprezentacije, dok će izbornik Zlatko Dalić pustiti nekoliko najzvučnijih igrača da ne idu u Dallas i neće igrati s Meksikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo brojne zahtjeve od klubova da oslobodimo njihove igrače druge utakmice i to ćemo napraviti. Ne mogu kazati točno koliko imena i koja su to, no protiv Perua će igrati najjači sastav, i to neću rano mijenjati, da ću im da budu na travnjaku cijeli susret ili većinu utakmice, a ostali će dobiti šansu s Mekskom. Na taj način svi će igrati. Mi smo u Americi, drugi u Europi, moramo to imati u vidu, a i prilika je da damo minutažu svima, što sam i najavio da ćemo učiniti”, rekao je za Sportske novosti.

Imao je 13 kandidata za udarnih 11 igrača, ali Badelj i Kramarić ostaju te će započeti s Meksikom, pa će vrlo vjerojatno prednost dobiti danas Brozović i Nikola Kalinić kao centarfor.

Oslobodit će Subašića, Modrića, Rakitić, Mandžukića i Brozovića sigurno, a na listi vjerojatnih za raniji odlazak su i Perišić, N. Kalinić, možda i još netko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rezultat nam nije prioritet, nego da stavimo sve na svoje mjesto za Rusiju, ali jasno da želimo dobiti. Peru je ozbiljna i kvalitetna momčad, neće biti jednostavno, nećemo se opterećivati. Međutim, uvijek je zbog atmosfere ugodnije kad se pobjeđuje. Ipak, to je šansa da zaigra više igrača, da se vide neke stvari”, poručio je Dalić.

“Nećemo se prilagođavati protivnicima u Rusiji, igrat ćemo svoj nogomet, naš zadatak je da radimo na poboljšanjima u igri. Mi imamo kvalitetu i ne želim da se shvati kako ću postavljati taktiku zbog drugih. Ne, protiv koga god igrali, bit ćemo svoji, bit ćemo Hrvatska”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.