Hrvatska sa Španjolskom za četvrtfinale: Prisiljen na promjene, Dalić skriva sastav

Kopenhagen, 27.06.2021 - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije na Parken stadionu u Kopenhagenu. Na fotografiji Luka Modrić, Zlatko Dalić. foto HINA/ Daniel Kasap/ dk

Danas u 18 sati utakmica istine za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu. Na Parken stadionu u Kopenhagenu Luka Modrić i društvo, bez pomoći Ivana Perišića, pokušat će protiv favoriziranih Španjolaca izboriti plasman među osam najboljih momčadi Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prve tri utakmice reprezentacije hrvatski su navijači, zbog epidemioloških restrikcija, bili malobrojni, ali zato će slika na tribinama stadiona Parken biti znatno drukčija, piše HRT.

– Očekujemo 3500 do 4000 na hrvatskom sektoru i otprilike 2500 na ostalim sektorima. Tako da očekujemo jaku podršku i nitko nije slučajno otišao tamo i baš svatko će dati sve od sebe da Hrvatska ima podršku kakvu zaslužuje, rekao je Tomislav Mileis, Klub navijača Mi Hrvati.

Što se tiče hrvatskog sastava, izbornik je u tri utakmice grupne faze često mijenjao postavu i sustav igre, no čini se da je protiv Škotske napokon pogodio i da je toga svjestan te će mijenjati minimalno, onoliko koliko traže okolnosti. To znači da mora odlučiti kako nadomjestitit Dejana Lovrena, koji je suspendiran zbog žutih kartona, te Ivana Perišića, koji je pozuitivan na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Lovrenovo mjesto trebao bi uskočiti stoper Marseillea Duje Ćaleta Car. Druga opcija uključuje više rotacija, što izbornik želi izbjeći, a to je premještaj Gvardiola na stopera i ulazaka Borne Barišića na poziciju lijevog beka.

Na desnoj strani mogao bi se vratiti Šime Vrsaljko, no vjerojatnije je da će Dalić ostaviti Josipa Juranovića, koji je protiv Škotske odigrao vrlo dobro.

Najveća dilema je tko će uskočiti umjesto Perišića. Rebić, Brekalo i Oršić igraju u svojim klubovima upravo tu poziciju, dok je Ivanušec i Kramarić također mogu odigrati bez većih problema. Čini se najvjerojatnijim da će startati ipak Rebić, ne vjerujemo da će izbornik pokušati s nekim velikim iznenađenjem, što bi bilo, na primjer, uvrštavanje Oršića. Iako, nikad se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Na toj poziciji imamo najveći izbor igrača. Mislim da ćemo se odlučiti za igrača kojem je to prirodna pozicija, nećemo tu nešto izmišljati. Neće biti lako, Perišića nije lako nadomjestiti, ali koga god odaberemo, dat će sve od sebe, kazao je Dalić.

Mogućih početnih 11 Hrvatske:

Livaković – Juranović, Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Vlašić, Petković, Rebić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.